Tirsdag d. 11. maj 2021 - �rgang 16
Arkivfoto fra opførelsen af Det Maritime Oplevelsescenter ved Limfjordsmuseet.

Udviklingsråd ønsker konkurrencedygtige byggesagsgebyrer

18-11-2014

Byggesagsgebyrer er blevet en varm kartoffel i byrådet, og nu melder Himmerlands Udviklingsråd sig også ind i kampen.

Skal der bygges hus, tager Vesthimmerlands Kommune sig betalt for at behandle byggesagen. Faktisk tager kommunen sig så god en timeløn, at den ligger næsthøjst i Nordjylland kun overgået af Aalborg Kommune.

I Vesthimmerland er timesatsen 650 kroner, mens den i Aalborg er 690 kroner. De to kommuner er også de eneste, der udover timesatsen tager et fastgebyr i tillæg. I Vesthimmerland er det 1.150 kroner. I Aalborg 690 kroner.

Til sammenligning tager flere af vore nabokommuner ikke en krone for at klare en byggesag, og det har man bemærket i Himmerlands Udviklingsråd.

"Vi mener, det er væsentligt, at Vesthimmerlands Kommune også på dette område er konkurencedygtig, når virksomheder og borgere står over for beslutninger om  byggeinvesteringer," skriver rådets formand, Brian Otte, i et brev til byrådet.

Og byrådet skal netop behandle sagen på torsdag, fordi det socialdemokratiske medlem af Teknik og miljøudvalget, Uffe Bro, har krævet sagen op på højeste niveau. Han er nemlig uenig med sine udvalgskolleger og ønsker gebyrerne helt sløjfet med virkning fra 1. januar 2015.

Det ser dog ud til at være et flertal for de ovennævnte gebyrer. Niels Krebs Hansen (K), Jens Lauritzen (V), Brian Christensen DF) og Karen Clausager (SF) har alle stemt for i Teknik- og miljøudvalget, og i Økonomiudvalget har Knud Kristensen (K) , Per Bach Laursen og Per Bisgaard (V) også bakket op om gebyrerne.

Uffe Bro har indtil videre kun fået opbakning fra Palle Jensen (S) og Kirsten Moesgaard (K).

Hvis der som ventet fastsættes timepris på byggesagsbehandling, ønsker Himmerlands Udviklingsråd, at der i det mindste udstikkes nogle vejledende priser på byggesager indenfor privat og erhvervsmæssig byggeri, så en bygherre har et grundlag for at anslå omkostningerne til byggesagen.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!