Onsdag d. 3. juni 2020 - �rgang 15

Tre hektiske uger i Løgstør

16-05-2019

Der sker altid noget i Løgstør. Men de tre uger mellem 24. maj og 15. juni slår alligevel rekorden i antallet af forskellige og store events. I den korte periode er der næsten 20 mindre og især større arrangementer: musikalske og kulinariske, hestekræfter og heste.

Et lille startskud lyder i Sognehuset, der fejrer sin 1-års fødselsdag med en koncert 24. maj, hvor man kan høre danske revy- og filmmelodier i jazz-versioner.

Lørdag 25. maj går det løs tre forskellige steder: I Løgstør markeres det officielt, at byen nu har fået redningsstation og –båd. Det sker omkring Lodshuset på havnen. På Livø indvies den nyrenoverede havn. Samtidig præsenterer Ranum Efterskole de nye el-drevne sejlbåde, som ikke kun eleverne på skolen får fornøjelse af. De placeres nemlig efterfølgende på havnen i Rønbjerg, hvor der er mulighed for at leje dem. Midtvejs mellem de to arrangementer ligger Glenholm Vingård – og her er der samme dag forårsfrokost, hvor bl.a. Muslingelauget fra Løgstør sørger for maden.

Dagen efter, 26. maj, skal der selvfølgelig stemmes til EU-valget, men før eller efter er der mulighed for at deltage i Lions Clubs traditionelle Kanal Gourmet Rally, hvor hundredevis af gæster fra nær og fjern får sig en oplevelse langs Frederik VIIs Kanal, hvor der bydes på smuk natur, gastronomi, kultur og musik.

28. maj har ”Det gode Liv” endnu et arrangement. Det foregår på Skansen i Løgstør, hvor deltagerne denne gang skal smage kaffe og få ny viden.

Open Air har hidtil været placeret i tredje lørdag i august. Men i år er event’en flyttet til lørdag 1. juni i et forsøg på at trække endnu flere gæster. Open Air i august lå sidst i rækken af udendørskoncerter, mens den ny dato placerer Løgstør tidligst. Blandt navnene i Christiansmindeskoven er Rasmus Bjerg som John Mogensen, Michael Learns To Rock, Hardinger Band og Sko/Torp.

Weekenden efter vil hele Løgstør stå på den anden ende. Lørdag 8. juni er der Pinseparade, Truckershow, stort ridestævne og Global Goal Tour. Fire store events i samme by, samme dag.

I Pinseparaden deltager i hundredevis af amerikanerbiler, store og skinnende motorcykler og veteran-knallerter. Det er et fantastisk syn i Østerbrogade og på Skoleengen – både når maskiner og biler holder stille og kan beses, og når de langsomt bevæger sig gennem byen.

På Dyrskuepladsen står der samtidig et par hundrede store truckere. De kommer fra hele landet til træf, hvor de sammenligner og forsøger at imponere hinanden – og publikum – med fantasifuld udsmykning både inde og ude.

I den anden ende af byen, ved XL-Byg, er der samtidig opstillet en mængde telt-pavilloner og andet. De er ramme om Global Goal Tour – et meget ambitiøst forsøg på at få FNs 17 verdensmål ind under huden på danskerne. 48 byer får besøg, heriblandt altså Løgstør.

Og lige uden for byen er Løgstør Rideklub vært for et stort nordjysk ridestævne. Klubben har tradition for at samle både den nordjyske elite og den nordjyske bredde i pinsen. Det imponerende ridecenter bliver hver gang af de gæstende ryttere fremhævet som et af ikke kun Nordjyllands, men Danmarks flotteste.

Hele den efterfølgende uge står i byfestens tegn med kanalløb, børneformiddag, banko, fodbold, revy og revyfest, fredagens muntre smugkro, aktiviteter hos de handlende i Østerbrogade – afsluttende med dyrskuet lørdag 15. juni.
Derefter skal der pustes ud inden højsommerens mange events.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!