Fredag d. 10. juli 2020 - �rgang 15

Travlt halvår sikrer stærkt resultat i Spar Nord

16-08-2019

Sammen med resten af Spar Nord runder Spar Nord Løgstør halvåret med et resultat på 546 millioner kroner efter skat. Et højt aktivitetsniveau, lave nedskrivninger samt en betydelig vækst i kreditformidlingen er med til at sikre det stærke resultat.

Samlet set lander banken et resultat på 546 millioner kroner efter skat i første halvår, svarende til en egenkapitalforrentning på 12,4 procent. Det fortæller direktør i Spar Nord Løgstør, Klaus Frederiksen, der samtidig fremhæver, at resultatet er et udtryk for solidt bankhåndværk.

- Det seneste halve år har vi set en positiv udvikling i bankens forretningsomfang, hvor et højt aktivitetsniveau og lave nedskrivninger samt gode resultater på de finansielle markeder er blandt de primære drivkræfter bag halvårsresultatet, siger han og fortsætter:

- Resultatet skal derfor ses som et udtryk for godt bankhåndværk, da det i høj grad er leveret på baggrund af kerneforretningen og ikke i samme grad præget af engangsindtægter, som det var tilfældet i samme periode sidste år.

Sidste år var Spar Nords halvårsresultat præget af positive engangsindtægter på omkring 250 millioner, mens de i år lyder på beskedne 30 millioner kroner.

En væsentlig drivkraft bag det høje aktivitetsniveau i første halvår er den igangværende konverteringsbølge på realkreditområdet, hvor de fortsat faldende renter har gjort det aktuelt at tale konverteringsmuligheder med mange af bankens kunder.

På baggrund af regnskabet for første halvår fastholder Spar Nord de opjusterede forventninger til det samlede resultat for hele året på en basisindtjening før nedskrivninger i niveauet 1,15-1,25 milliarder kroner og et resultat efter skat i niveauet 850-950 millioner kroner.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!