Tirsdag d. 28. juni 2022 - Årgang 17
Ebbe Michelsen til venstre og Sarujan Ranganathan

Tidligere elever dedikerer deres bog til gamle VHG-lærere

13-01-2022

Tre lærere fra den naturvidenskabelige afdeling af Vesthimmerlands Gymnasium og HF, matematiklæreren Dorthe L. Nielsen, fysiklæreren Carsten Svejstrup Sørensen og kemilæreren Carsten Poulsen, fik en ekstra julegave sidste år. De modtog nemlig hver et eksemplar af bogen "BasisFormler og tabeller", der er beregnet til undervisningen i matematik, fysik og kemi i ungdomsuddannelserne (stx).

Forfatterne bag er Ebbe Michelsen og Sarujan Ranganathan, der begge blev studenter fra VHG i 2018, og i bogens forord takker de to forfattere netop de tre gymnasielærere for deres inspiration til arbejdet. Og disse har da også – med en vis stolthed – kunnet genkende nogle af deres tavlenoter i den nye samlede formelsamling for de tre fag.

Om selve bogen
Bogsalget går stille og roligt, oplyser de to forfattere. Den skal lige have momentum, da det jo trods alt er en helt ny udgivelse, men der er indtil videre flere gymnasier, som har købt klassesæt allerede. Derudover fusionerede Haase Forlag (som de skrev den for) med Lindhardt & Ringhof i forsommeren 2021, hvorfor deres udgivelse nu går under Praxis Forlag, som er en afdeling af L&R Uddannelse. Derfor er bogen nu også blevet tilgængelig som e-bog i uddannelsesforløb, hvilket giver den et ekstra boost.

Sarujan er BA i Erhvervsøkonomi & Projektledelse og læser nu kandidat i Finance & Strategic Management på CBS. Ebbe bliver til sommer B.Sc i fysik og matematik. Sideløbende med studierne passer de deres studiejobs. Ebbe arbejder eksempelvis som mentor hos firmaet GoTutor hvor han hjælper gymnasieelever med matematik og fysik.

Sarujan er i sin fritid en habil skakspiller og spiller også badminton. Derudover sætter han også pris på en god bog eller en god film/serie som afveksling fra studierne. 

Ebbe bruger sin fritid meget ved klaveret og orglet; han arbejder som pianist for et stort 40-personers kor i Dronninglund og som afløsende organist i Farsø Kirke og Vor Frue Kirke i Aalborg. Han arbejder også i Musikkens Hus i Aalborg. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!