Fredag d. 21. juni 2019 - �rgang 14

Teaterstykke om Århus i Aars

12-01-2019

Tilskuerne til Opgang 2’s opsætning af teaterforestillingen ”OMG – Om kærlighed og andre katastrofer” i Musikhuset ALFA i torsdags var vidne til virkelig flot skuespilkunst.

Til venstre på scenen sad komponisten, musikeren og sangeren Henrik Andersen med sin guitar og lavede små mirakler med lydsiden, og de tre andre skuespillere i ensemblet, Stinne Henriksen, Sami Idrissi Hvidtfeldt og Jakob Svensmark, fulgte fint trop og fik ved fælles hjælp levendegjort en række figurer fra miljøet omkring Aarhus Å, så de stod levende for de unge tilskuere.

Vesthimmerlands Teaterforening, der var arrangør af forestillingen, havde gjort et godt valg her ved årets start. I første omgang havde de endda ikke bemærket, at en af aktørerne, Jakob Svensmark, er fra egnen. For godt ti år siden blev han student fra Vesthimmerlands Gymnasium og HF, og for ham var det ekstra spændende bl.a. at spille for 1.g-eleverne fra sin gamle skole efter at have turneret rundt i hele landet det sidste års tid.

Allerede på Vilsted Friskole og i sin gymnasietid var han optaget af teater og musik. Han spillede med nogle gymnasiekammerater (bl.a. Hans Peter Auken Beck og Lars Imer Kyndesen) i et band, de kaldte ”Hip”, og siden har han medvirket i adskillige musicals. Ham kommer vi til at se mere til som skuespiller. Han kunne desuden fortælle, at der er flere fra VHG, der har succes i teaterverdenen. Således er Karla Rosendahl Rasmussen fra Haubro lige blevet dimitteret fra teaterskolen i København.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!