Tirsdag d. 18. januar 2022 - Årgang 16

Svømmeklubben Rask fejrede det første halve århundrede

04-10-2021

Der var besøg fra både DGI og Dansk Svømmeunion, da Svømmeklubben Rask i går fejrede 50 års jubilæum og samtidig var med i Den Store Svømmedag.

Der blev svømmet ikke mindre end 140,7 kilometer i svømmehallen i Rønbjerg, da Svømmeklubben Rask i går åbnede dørene for alle til den nationale "Den Store Svømmedag". 149 forskellige personer bidrog til den lange distance i åbningstiden fra kl. kl. 10 - 16, og de 140.700 meter er markant længere end sidst, Rask deltog for to år siden.

Men det var også en ganske særlig dag for den lokale svømmeklub, som fyldte rundt og holdt jubilæumsreception. 

Birthe Jensen fra Løgstør fortalte gæsterne om hendes mange år med svømmeklubben, og det samme gjorde tidligere formand Hanne Kristensen. 

Det var bestyrelsessuppleant Benny Hansen, der havde påtaget sig af holde jubilæumstalen. Her kom han ind på nogle af de udfordringer Rask kæmper med i forhold til mangel på trænere og vigende medlemstal. Men der blev set mest på de lyse sider:

- Som foreningsklub er man afhængige af mange samarbejdspartnere for at det hele lykkes - et bælte, der ikke duer, manglende størrelser i svømmefødder, nye tider til hold eller en sponsoreret sandwich til kursus. Her vil vi give en stor tak til Landal, Rønbjerg for deres positive samarbejde og især Casper, som vi snakker med i det daglige. Altid rar og imødekommende. Vesthimmerlands Kommune skal også have en stor tak for deres måde at være på. Især medarbejderne i Kultur- og Fritidsforvaltningen, som vi har mest med at gøre.

Ved jubilæumsreceptionen var der besøg af Peter Otto Yde Hansen og Johan Jensen fra DGI Nordjylland, samt Lars Bo Larsen og Morten Andersen fra Dansk Svømmeunion.

Og så luftede Benny Hansen svømmeklubbens allerstørste ønske, som ikke blev opfyldt til jubilæet; nemlig en ny svømmehal ved Lanternen i Løgstør. Det er dog et projekt, der arbejdes videre med i håb om, at der på et tidspunkt kan findes et flertal i byrådet til en bevilling. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!