Torsdag d. 28. oktober 2021 - �rgang 16
ARKIVFOTO: Jacob Dalgaard

Svømmeklub fejrer 50 års jubilæum

22-09-2021

Da Ranum i 1971 havde fået en svømmehal, blev der også dannet en svømmeklub. Den fylder nu 50 år.

Af Jacob Dalgaard

Svømmeklubben RASK fylder 50 år. Det fejrer klubben med en jubilæumsreception den 3. oktober. 

Den egentlige dato for stiftelsen af klubben er der lidt tvivl om. Både den 7. november og 7. oktober figurerer i de historiske papirer, men nu regnes 7. oktober 1971 for at være dagen.

Ranum Svømmehal var blevet indviet i august 1971, og da den nye svømmeklub blev etableret, opfordrede kommunalbestyrelsen til, at den fik et navn, der dækkede hele daværende Løgstør Kommune. Men snedige folk fra Ranum fik med RASK godkendt navnet, som angiveligt skulle gemme på en forkortelse for RAnum SvømmeKlub.

Medlemmerne kom dog alligevel fra hele kommunen, og gennem årene har medlemstallet ofte været over 300. Fra 1976 til 1983 havde RASK også synkronsvømning på programmet. I 1982 var klubben endda vært for de jyske mesterskaber, som havde 100 deltagere, hvilket på daværende tidspunkt var landets hidtil største synkronsvømmestævne. 

Op gennem firserne var RASK også repræsenteret i divisionssvømning. Det ebbede ud, men motionssvømning og konkurrencesvømmere har der været gennem stort set alle årene. 

I 1994 lavde RASK en aftale med Løgstør Parkhotel om at flytte babysvømning op i hotellets opvarmede bassin. Ellers har klubben holdt til i Ranum Svømmehal indtil 2002, hvor Løgstør Kommune valgte at nedlægge den. 

Med lukningen af svømmehallen i Ranum, rykkede RASK til den nybyggede svømmehal i Rønbjerg Feriecenter. Her fik klubben opfyldt et mangeårigt ønske om at få et klublokale. I Ranum blev det kun til nogle klubskabe. 

Så sent som sidste år var klubben helt i fare for at lukke på grund af faldende medlemstal og dårlig økonomi. Men en ny og ambisiøs bestyrelse tog over og har kæmpet for at få klubben ovenvande. 

På 50-årsdagen har Svømmeklubben RASK fortsat hjemme på feriecenteret i Rønbjerg. Men der arbejdes på at få etableret en ny svømmehal ved Lanternen i Løgstør, som kan blive en ny hjemmebane for RASK's medlemmer, såfremt byrådet bakker op om planerne.

Se annoncen for 50 års jubilæet her

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!