Mandag d. 15. august 2022 - Årgang 17

Succes uden lige

04-06-2022

Pinseparaden i Løgstør fyldte bymidten op med over 600 køretøjer.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Løgstør Handel inviterede lørdag til pinseparade i Løgstør, hvilket er en velafprøvet tradition, som ganske vist har lagt stille et par år på grund af coronarestriktioner. Men lørdagens parade blev endnu større end tidligere. Omkring 200 veteran- og amerikanerbiler trillede ind til paraden, og det er 50 flere end ved tidligere parader. 

Det fortæller Holger Pedersen, som har været primus motor for pinseparaden siden starten for omkring 18 år siden, hvor der dengang deltog 7 motorcykler. I år kom der omkring 400. Dertil kom et mindre antal knallerter.

- Det var rigtig godt at komme i gang igen. Deltagerne kom fra hele Jylland, og der kom også 6 Goldwings fra Slagelse. I går var der koldt, og så får vi sådan et herligt vejr i dag. Det er helt fantastisk, og det er ej lykkedes at få regnvejr endnu, i de år vi har arrangeret pinseparade, siger Holger Pedersen. 

Han forklarer deltagersuccesen med, at flere bilklubber er blevet opmærksomme på pinseparaden i Løgstør, hvor deltagerne bydes på gratis kaffe og brød fra Bager Groes og en pølse samt en øl og vand på Løgstør Havn efter en paradekørsel til Rønbjerg Havn. 

Pinseparaden samlede også mange andre mennesker i Løgstør, hvor hele midtbyen var omdannet til et stort menneskehav, hvilket også gav den forventede vitaminindsprøjtning til omsætningen i byens butikker. 

- Det er skønt at arbejde med sådan en arrangement, og det har været en succes uden lige, slutter en tilfreds Holger Pedersen.  

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!