Onsdag d. 28. september 2022 - Årgang 17

Store skoler siger fra overfor spareplan

10-09-2015

De små skoler i Vesthimmerland har længe tordnet mod de besparelsesforslag, der er fremme på skoleområdet. Nu kommer der også kritik fra de store.

Hvis byrådet ender med at spare 15 procent på skolerne, når politikerne vedtager den kommende skolestruktur, så får det alvorlige konsekvenser på de store skoler. Det kan blandt andet i tilfælde af sygdom blive nødvendigt at undervise to klasser på 27 sammen, så én lærer skal undervise 54 elever.

Det er dommedagsprofetierne fra kommunens 5 største skoler i Aars, Farsø, Løgstør og Aalestrup i et åbent brev til byrådet.

Heri bedyrer underskriverne, at de ikke kan garantere det faglige niveau, hvis de omtalte besparelser effektueres. Undervisningsmaterialer vil ikke blive fornyet, klasseeksursioner sløjfes, og det samme bliver inklusionsindsatsen.

De 5 skoler efterlyser ansvarlige politikere, og de efterlyser handling ud fra den rapport, som 45 fagfolk på byrådets bestilling udarbejdede i foråret.

"Nu virker det mere som en syltekrukke. Det er i hvert fald endt med forslag, som de selvsamme politikere ligeså godt kunne have taget hånd om for et år siden. De forslag, der nu er på bordet, er efter vores opfattelse ikke nok til at skabe en bedre folkeskole i Vesthimmerland, så allerede nu ved vi, at vi skal igennem den samme rumle én gang til i næste valgperiode, med den utryghed det fører med sig for forældre, børn og ansatte."

 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!