Torsdag d. 1. december 2022 - Årgang 17
Niklas Gedsted Andersen

Stålhaven i Løgstør vinder årets iværksætterpris

16-11-2022

Niklas Gedsted Andersen og hans virksomhed Stålhaven ApS i Løgstør, kunne i aftes lade sig kåre som årets iværksættervirksomhed i Vesthimmerland.

I aftes uddelte Iværksætter Væksthimmerland i samarbejde med Spar Nord for 7. gang prisen til årets iværksætter i Vesthimmerland. Kåringen blev afholdt som et fysisk arrangement kombineret med livestream på Facebook, hvor de 3 udvalgte nominerede blev repræsenteret sammen med Spar Nord og erhvervskontoret. Vinderen blev afsløret af Erhverv Væksthimmerlands formand Albert Veggerby på video.

Det var spændte ejere af virksomhederne Stålhaven, UniqueBeds og Skanego, der var mødt op, og det var tydeligt at spore stoltheden hos dem, da de blev præsenteret på skærmen.

Vinderen af Årets Iværksætter i Vesthimmerland 2022 blev Niklas Gedsted Andersen, Stålhaven ApS i Løgstør, og Albert Veggerby kom med følgende begrundelse: 

”Stålhaven vinder årets iværksætterpris, fordi de er indbegrebet af en god iværksætterhistorie”.

Niklas startede op i det små i sommeren 2020 med at producere højbede i corten stål, som han så valgte at sælge via Webshop. Og det var rigtigt set med at lancere et sådant produkt på dette tidspunkt – det helt rette tidspunkt må man sige. Ret hurtigt blev det så stor en succes, at Niklas kunne sige sit sikre job op og kaste sig ud i produktion og svejsning af højbede på fuldtid. Der er endda på nuværende tidspunkt fire årsværk tilknyttet virksomheden.

Det er som tidligere nævnt et mønstereksempel på iværksætteri set med bestyrelsens øjne – en god idé omsat til handling på det rette tidspunkt, hvor efterspørgslen er der.

Med i betragtningen er desuden, at Niklas har en evne til at forretningsudvikle, så det hele ikke kun går op i at arbejde sig ud af eventuelle problemer, men i høj grad en evne til give sig tid til at tænke sig godt om.

”Virksomheden opfylder på alle måder kriterierne for det, vi kigger efter hos en iværksætter, og har i den grad fortjent prisen som årets iværksætter i Vesthimmerland” slutter Albert Veggerby.

Niklas Gedsted Andersen var positivt overrasket og glad for prisen som Årets Iværksætter:

”Jeg er bare glad. Jeg havde håbet, at virksomheden skulle blive en succes, men det er virkelig kommet bag på mig, hvor stort markedet er”.

På vegne af Spar Nord Fonden overrakte områdedirektør Klaus Holleufer Frederiksen den kontante del af prisen til Niklas Gedsted Andersen, og udtalte en stor glæde over samarbejdet om at anerkende og hylde de lokale iværksættere i Vesthimmerland for deres initiativ og gåpåmod.  

Det synlige bevis på æren, som tilfalder årets iværksætter, var igen i år en bronzestatuette “vægtløfteren”, udført af den lokale billedhugger Jan Anker Petersen fra Galleri Alstrup. 

“Der skal lyde et stort tillykke til årets tre nominerede, men især til Niklas Gedsted Andersen, Stålhaven, som jo tog førstepladsen i det meget skarpe felt og løb med prisen som Årets Iværksætter i Vesthimmerland 2022. Vi kan kun, igen i år, glæde os over den store diversitet iblandt virksomhederne i finalefeltet, og at vi kan have tre meget skarpe vækstvirksomheder i kampen om Årets Iværksætter. Vi glæder os til at følge alle tre finalister fremover, og vi både håber og tror, de har potentiale til at være synlige og markante virksomheder, som vi i Vesthimmerland kan være meget stolte over.“  udtaler erhvervskonsulent Søren Rigborg fra Erhverv Væksthimmerland.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!