Onsdag d. 8. december 2021 - �rgang 16

Spørgelystne unge mødte Jakob Ellemann-Jensen på HEG

15-10-2021

2 – 300 studerende på HEG Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser i Aars mødte fredag formiddag Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen.

De unge havde tydeligvis diskuteret politik og demokrati i klasserne før besøget, så de var klar med relevante og udfordrende spørgsmål. Den slags fyrer naturligvis op under en politiker, så det blev en livlig og vedkommende debat. Man nåede bl.a. omkring, grænser for frihed, ligestilling, SU, landbrugsforliget, mulighederne for selv at vælge uddannelse og for at oprette private erhvervsskoler. Hvorfor findes de ikke, når der er private gymnasier?

En af de unge gav før mødets start udtryk for, at det var træls at gå glip af en hygge-fysik time. Hun mente ikke, at politikerne gad høre hendes mening alligevel. Men det var jo netop det, de var kommet for. Det gjaldt både byrådskandidat for Venstres Ungdom, Katrine Høfner, borgmester Per Bach Laursen, spidskandidat til regionsrådsvalget Mads Duedahl, og folketingsmedlem Marie Bjerre. Ingen af dem var på scenen – de var der kun for at lytte til de unge. En del af dem fik dog også en god snak med politikerne før eller efter mødet.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!