Mandag d. 15. august 2022 - Årgang 17

Sommersæsonen er i gang på Limfjordsmuseet

09-07-2022

Limfjordsmuseet i Løgstør slår dørene op for en sommersæson fyldt med både nye og gamle aktiviteter. Hele sommeren igennem er der særligt mange aktiviteter for børn, hvor Limfjorden bliver undersøgt både på, over og under vandets overflade.

Alle dage er der ”fisker for en dag”, hvor gæster kan iføre sig waders og tage net og kikkert med ud og undersøge livet i fjorden. Hver eftermiddag er der fiskedissektion – for hvordan ser en fisk egentlig ud indvendigt, og hvordan kan den trække vejret under vand? Hvis man vil helt tæt på livet under vand, er snorkelsafari det helt rigtige valg, som man kan tilmelde sig hver onsdag i skolernes sommerferie under udførlig guidning af museets naturvejleder.

Vil man hellere holde sig tør, så sejler turbåden Grevinde Danner mandag til fredag klokken 11 og 14 ned ad den smukke Frederik VII’s Kanal, der er gravet ud ved håndkraft af 400 tyskere. En guide fortæller om tilblivelsen af kanalen og dens virke, da den var aktiv. Man bliver sejlet til Lendrup, hvor man kan købe øl eller vand, inden turen går retur. Efter sejlturen er der åbent i Limfjordsmuseets eget snapseri, hvor der er mulighed for at blive klogere på de stedbunde kryddersnapse og få en smagsprøve. 

Museet har også åbent i dets to udstillinger. I Kanalfogedboligen er der en udstilling om søfart på Limfjorden gennem tiden, som formidles gennem både film, lyd og lys. I Det Maritime Oplevelsescenter er der rørebassiner, hvor man kan klappe en krabbe eller kæle en fladfisk. Der er desuden et aktivt bådebyggeri, hvor bådebyggere og frivillige renoverer og vedligeholder museets flotte samling af skibe. 

Poetry Slam og Sommer Lounges

Onsdag den 6. 13. og 20 juli prøver Limfjordsmuseet noget nyt, når de inviterer til Sommer Lounges i museets baggård og baghus. Der bliver solgt øl og drinks i de historiske rammer til lyden af live jazz.

Hver aften vil der desuden være en kulturelt indslag, som er forsøgt at være lidt anderledes end det kultur, der ellers opleves i byen. Den første onsdag er der poetry slam, som en ordkonkurrence, hvor deltagerne fremfører egne tekster, og publikum giver point. Den følgende onsdag vil en fotograf og en journalist vise, hvordan de oplever og formidler den danske natur, og den sidste onsdag bliver der performance kunst med Sandro Masai, der hylder sine forfædre og danser for guderne, mens han laver kunst sammen med museets gæster. Alle aktiviteter kan findes på Limfjordsmuseets nye hjemmeside. 
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!