Onsdag d. 8. december 2021 - �rgang 16

Smittede kan stemme fra deres bil

11-11-2021

Vesthimmerlands Kommune er godt forberedt til kommunal-, regions- og ældrerådsvalget og lover trygge rammer på valgdagen på tirsdag den 16. november.

Det er vigtigt at kunne stemme ved lokalvalgene på tirsdag, og den mulighed er også til stede, selv om man skulle blive smitte med Covid-19.

Vesthimmerlands Kommune opfordrer nemlig til at "vognstemme".

"Vi opfordrer dig til at stemme uden for afstemningsstedet, eksempelvis i din bil – en såkaldt ”vognstemme” - men ønsker du alligevel at stemme indenfor på afstemningsstedet, har du fortsat ret til det," skriver kommunen på sin hjemmeside.

Vognstemmen foregår ved, at man ringer til det telefonnummer, som står ud for sit afstemningssted på hjemmesiden. I telefonen skal man angive, at man vil vognstemme og også gerne, at man er smittet. Herefter vil to repræsentanter for valget komme ud og hjælpe med stemmeafgivningen. Medarbejderne vil iklæde sig de værnemidler, som er påkrævet for modtagelse af en stemme fra en Covid-19 smittet.

Kommunen opfordrer til, at smittede "vognvælgere" anvender mundbind og handsker og selv medbringer eget skriveredskab. Se mere om kravene til skriveredskabet ovenfor.

Der opfordres i den forbindelse til, at der bruges almindelige farver som eksempelvis sort, rød eller blå og almindelige skriveredskaber, eksempelvis en blyant eller kuglepen. Hvis man vil stemme på almindeligvis i stemmeboksen inde i valglokalet gælder samme mulighed for at medbringe eget skriveredskab.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!