Onsdag d. 28. september 2022 - Årgang 17

Skolernes skæbne er stadig uvis

25-09-2015

Budget 2016 kom ikke den fremtidige skolestruktur i Vesthimmerland meget nærmere.

Politikerne blev dog enige om én ting, som hidtil har svævet lidt i det uvisse omkring skolestrukturen; nemlig størrelsen på det beløb, børne- og skoleområdet skal spare.

Det bliver 12 millioner kroner. Derudover skal der findes yderligere 5 millioner kroner, som skal omfordeles fra skolerne til 0-5 års området.

Om besparelserne så skal findes ved at lukke skoler, som de Konservative har stået som fortaler for, eller om det skal ske via Vesthimmerlands-modellen, som er en anden tildelingsmodel til skolerne, som Venstre og Dansk Folkeparti har lanceret, vil først bliver afgjort i november, når høringsrunden hos de berørte skoler er afsluttet.

Enigheden omkring budget 2016 rækker altså foreløbig kun til at finde beløbet, der skal ikke spares og ikke måden, det skal spares.

Men Venstres gruppeformand i byrådet, Per Bach Laursen, siger, at partiet med sit ja til budgettet har skabt sig en mulighed for at overbevise skeptikerne i byrådet om, at Venstres og Dansk Folkepartis forslag indeholer gode takter.

 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!