Tirsdag d. 11. maj 2021 - �rgang 16

Skadestuen i Farsø udvider igen åbningstiden

15-09-2020

Regionsrådet har indgået budgetaftale for 2021, og der er afsat penge til igen at udvide åbningstiden på skadeklinikken på Farsø Sygehus.

Af Jacob Dalgaard

Beslutningen vækker stor glæde hos regionrådsmedlem Pia Buus Pinstrup (K), der kalder aftalen for en "sejr uden lige".

- Jeg er super, super glad for, at at vi får skadeklinikken tilbage på det gamle niveau. Det var et af vores hovedkrav for at være med i budgettet i år, siger Pia Buus Pinstrup.

Aftalen betyder, at skadeklinikken fra næste år igen får åben alle ugens dage fra kl. 8-22. I dag er åbningstiden reduceret til 8-17 på hverdage og 8-15 i weekender.

Den udvidede åbningstid er en kompensation for den nedlagte vagtlægeordning, som Farsø Sygehus mistede sidste år.

Pia Buus Pinstrup siger, at årsagen til at åbningstiden i Farsø blev reduceret er, at der ikke var aktivitet nok på skadeklinikken. Derfor er det hensigten i den nye aftale, at Farsø skal aflaste skadestuen i Aalborg, hvor der kan være op til 8-9 timers ventetid. 

Bemandingen af skadeklinikken i Farsø kommer også til at ske i et samspil med sygehuset i Aalborg, og Farsø skal også være back up for skadeklinikken i Hobro.

Et andet regionsrådsmedlem, Mogens Ove Madsen (S) fra Aars, er også tilfreds med aftalen, der også indeholder andre lokaler tiltag i regionen: 

- Samlet set er det et godt supplement til de nærhedsinitiativer, der ligger i den ny vagtlægeordning med videokonsultationer og mulighed for undtagelsesvis at vagtlægen kan rekvirere en taxa til at hente en akut syg patient ind til vagtlægen. Trods den lange ventetid på grund af corona er det befriende, at der nu etableres en række supplerende tiltag, siger han. 

De supplerende tiltag i budgetaftalen er: 

De supplerende tiltag er følgende: 

  • Skadeklinikken i Farsø skal være åben 8-22 på alle ugens dage 
  • Akutbils-beredskabet udvides til hele året i Skagen og bemandes med paramedicinere 
  • Den akutte indsats for borgerne i Jammerbugt Kommune skal understøttes 
  • Paramedicinernes skal have en større rolle i det akutte beredskab 
  • Endvidere sikres penge til en døgndækket akutlægebil i Thisted 
  • Endelig oprettes en telefonlinje til den kommunale sundhedspleje 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!