Onsdag d. 28. september 2022 - Årgang 17

Så blev første spadestik endelig taget

31-08-2022

De første tanker om et sundhedshus i Farsø blev tænkt i 2005. I dag 17 år senere blev spaden sat i jorden.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Farsøs privatpraktiserende læge Steinar M. Sandberg havde i dag for en kort stund skiftet stetoskopet ud med en spade. Han skulle nemlig tage første spadestik til det nye sundhedshus i Farsø sammen med Asger Andersen, der er formand for kommunens sundhedsudvalg. 

Steinar M. Sandberg er nærmest et tidligt resultat af det, som man fra politisk side håber at opnå ved at bygge et sundhedshus; nemlig at tiltrække læger til Farsø.

Asger Andersen sagde ved en lille festlig spadestiksseance, at sundhedshuset har været på tegnebrættet siden 2005. Der er stadig et ydernummer til en ekstra læge ledigt, og det håber han, et flot nyt sundhedshus kan hjælpe med at få udfyldt.  

Og det tror Steinar M. Sandberg på:

- Når projektet her er færdigt, så tror jeg også det vil lette rekrutteringen, så vi igen kan få frit lægevalg her i Farsø.

Og i takt med at folk bliver ældre, bliver der også mere brug for sundhedsvæsenet, og derfor er placeringen tæt på Farsø Sygehus heller ikke tilfædigt, påpegede Asger Andersen. Der er netop levnet en plads mellem sygehuset og sundhedshuset, så regionen også har plads til at udbygge sine faciliteter ved sygehuset. 

Det nye sundhedshus bliver på 665 kvadratmeter og skal stå klar 1. januar 2024. Rejsegildet forventes at kunne holdes i februar næste år. Allerede i morgen 1. september går NCO i gang med at grave jord af, så der snart kan støbes fundament. 

Vesthimmerlands Kommune var vært ved en øl og vand til de fremmødte, da det første spadestik blev taget.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!