Onsdag d. 26. februar 2020 - �rgang 15

S og V står vagt om Farsø Rådhuscenter

30-08-2019

En fejl i sagsbehandlingen betyder, at byrådet igen skulle tages stilling til en Netto-butik i Farsø.

Af Jacob Dalgaard

Der er ikke nogen, der skal komme og bygge butik i Farsø. I hvert fald ikke, hvis det ikke er i forbindelse med Farsø Rådhuscenter. Det fastholder et flertal i byrådet bestående af Venstre og Socialdemokratiet samt SF's Niels Heebøll og Konservative Folkepartis Henrik Dalgaard.

Netto vil ellers gerne bygge en ny butik ved rundkørslen ved Holmevej og Nørregade. Men byrådet besluttede faktisk allerede før sommerferien at nedlægge et paragraf 14 forbud, der afskærer Netto fra den mulighed, som ellers ligger i den gældende lokalplan. Men da et par høringsberettigede ikke har modtaget brev om sagen, er den tidligere beslutning erklæret ugyldig, og derfor skulle den gå om på byrådsmødet i går.

Det ændrede dog ikke på udfaldet. Det liberale parti Venstre ønsker sammen med socialdemokraterne at værne om Farsø Rådhuscenter ved at centrere al detail- og dagligvarehandel i den del af byen.

SF's  Niels Heebøll frygter mere for de små lokale butikker i landsbyerne, hvis der kommer endnu en dagligvareforretning i Farsø, og derfor stemte han også for et forbud. Også selv om hans partifælle Theresa Berg Andersen støttede Nettos ønske om at etablere sig ved rundkørslen, hvilket vil være en kæmpe fordel for borgerne i Farsø og vil give nye arbejdspladser, som hun sagde.

De konservative er generelt mere imødekommende overfor en ny butik, selv om gruppeformand Henrik Dalgaard, stemte for et forbud. Allan Ritter Andersen mener, at et forbud skaber monopol på handlen i Farsø, hvilket ikke er byrådets opgave, påpegede han.

- Centret er godt, men nu skal vi videre med udviklingen, sagde han henvendt til sin gruppeformand.

Brian Christensen, Dansk Folkeparti, kunne heller ikke bakke op om et forbud. En Netto vil være med til at forskønne området, og det vil ikke gå ud over Farsø Rådhuscenter. Det tror jeg ikke en døjt på, sagde han.

Men lige lidt hjalp det. Et flertal fastholdt forbuddet mod en Netto-forretning.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!