Onsdag d. 8. december 2021 - �rgang 16
Enighed om at opføre en Rema 1000 butik i Aggersund: Fra venstre ses Rema 1000's udviklingsdirektør Stephan Sørensen, Aggersund og Omegns Borgerforenings formand Mads Krarup, sælger af grunden Bjarne S. Christiansen og borgmester Per Bach Laursen.

Rema 1000 bygger ny butik i Aggersund

13-11-2021

Grunden er købt, og dagligvarekæden Rema 1000 går nu i gang med at forberede opførelsen af en 1000-1200 kvadratmeter stor butik i Aggersund.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Siden J. C. Marked lukkede for efterhånden flere år siden, har indbyggerne i Aggersund måttet køre langt efter mælk og sukker. Men nu er en spritny og moderne dagligvareforretning på vej til Limfjordsbyen, der de senere år mest har været kendt for afvikling, huse i forfald og ikke mindst skrotbiler. 

Rema 1000 har nemlig set et potentiale i Aggersund, som også er et trafikalt knudepunkt i Nordjylland med en af landsdelens få faste forbindelser over Limfjorden. Den norske dagligvarekædes danske udviklingsdirektør, Stephan Sørensen, peger på, at området omkring Aggersund rummer en del mindre byer, som kan danne grundlag for at placere en Rema 1000 i Aggersund.

Kæden har købt en grund af Bjarne Christiansen på Over Aggersund lige overfor Bondestuen. Her vil  Rema 1000 opføre en butik på op til 1200 kvadratmeter, fortæller Stephan Sørensen. Der går dog lidt tid endnu, førend spaden kan sættes i jorden, for der skal først laves en ny lokalplan, men ansøgningen vil blive sendt til kommunen i det nye år, og udviklingsdirektøren forventer, at alle aftaler er på plads, så dørene til den nye butik kan slås op i 2023. 

Udsigten glæder i særdeleshed Mads Krarup, der er formand for Aggersund og Omegns Borgerforening. Han har i flere år arbejdet på netop at få en dagligvareforretning til byen. Senest på foderstofgrunden efter at Hedegaard satte sin centralt beliggende grund til salg. 

- For mit vedkommende har målet været en indkøbsmulighed og på Hedegaard grunden kommer der jo så forhåbentlig noget andet til gavn for os alle, siger Mads Krarup, som nu har sat sig i spidsen for at indtænke optimale vejforhold omkring den nye dagligvarebutik. En opgave, som han håber at få endnu bedre betingelser for på tirsdag ved at blive valgt ind i det nye byråd i Vesthimmerland, hvor han er kandidat for Venstre. 

Borgmester Per Bach Laursen er også begejstret for Rema 1000's interesse for den nordligste spids af kommunen. 

- Hvis jeg for 4 år siden, da jeg tiltrådte som borgmester, blev spurgt om, hvor mange dagligvareforretninger jeg ville komme til at åbne i denne periode, så havde jeg sagt "ingen". Nu har jeg allerede været med til at åbne 5, og nu er Rema 1000 på vej i Aggersund. Det er noget, der er med til at sætte Vesthimmerland på Danmarkskortet i forhold til udvikling, siger Per Bach Laursen, der ikke ser, at der skulle være noget til hinder for, at Rema 1000 skulle få de nødvendige tilladelser til den nye butik. 

Den nye dagligvareforretning bliver ikke nødvendigvis det eneste nye, der kommer til Aggersund. Rema 1000's udviklingsdirektør Stephan Sørensen vurderer, at jo bedre projektet bliver styret på plads, desto større chancer er der for at Rema 1000's placering i Aggersund giver grobund for yderligere udvikling i området.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!