Lørdag d. 22. september 2018 - Årgang 13

Rejsegilde på multicenter i Vindblæs

01-09-2006

Rejsningen af multicenteret i Vindblæs blev fredag fejret på behørig vis med stenkast og røde pølser.

Vilsted-Vindblæs Skoles elever og børnehavebørn var inviteret til rejsegilde, da det blev fejret, at det længe ventede multicenter endelig er kommet i rejsehøjde. Også forældre, håndværkere og sidst men ikke mindst de mange frivillige var inviteret med. Sidstnævnte gruppe er en væsentlig medvirkende årsag til, at Vindblæs overhovedet får et multicenter, som i flere år har været på tegnebrættet og flere gange er blevet skrinlagt på grund af økonomien.

Men nu er murerne godt i gang med at stable de røde mursten, og græsset er kommet op på de nye boldbaner, så der var noget at fejre. Bygningsingeniør fra Løgstør Kommunes tekniske forvaltning, Peter Staun, sagde, at der er muret en mønt ind hjørnet af bygningen. Mønten skal bringe held over bygningen.

Også en anden gammel tradition i forbindelse med byggerier blev holdt i hævd, da Peter Staun sendte de mange elever ud til kransen i toppen af bygningen. Her fik de til opgave at sende sten efter flasken inde i kransen, så den kunne blive knust og bringe yderligere held over huset. Det var 5. klasses Christina Fragtrup fra Vilsted, der havde indstillet sigtekornet bedst og sikrede multicentret held i fremtiden.

Nogle af multicenterets sponsorer kiggede også ind. Sparekassen Midtfjord kom og overrakte en check på 50.000 kroner. Salling Brugs har doneret dieselolie til anlægsarbejdet, mens Henrik Frederiksen fra Vesthimmerlands Materieludlejning har stillet maskiner til rådighed for byggeriet.

Tidsplanen for multicenteret er blevet justeret en anelse. Men til jul skulle det så klar til brug. Selve Vilsted-Vindblæs Skole er samtidig under renovering, men den del af projektet varer lidt længere, fordi den ny sal i multicenteret skal være færdig, før den nuværende gymnastiksal kan bygges om til mediatek.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!