Mandag d. 15. august 2022 - Årgang 17

Regnen strålede over fælles pinsegudstjeneste

07-06-2022

Pinsesolen blev væk, da de 32 sogne i Vesthimmerlands Provsti 2. pinsedag inviterede til en fælles pinsegudstjeneste under åben himmel i kirkeruinen på Vitskøl Kloster.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Der blev småklukket lidt under paraplyerne, da kirkesanger Karsten Jervad annoncerede den første salme under 2. pinsedags friluftsgudstjeneste: "I al sin glans nu stråler solen".

For var det noget, der strålede, så var det regnen. Efter en fantastisk smuk og solrig pinsedag, hvor de fleste kirker holdt pinsegudstjeneste under tag, havde vejrguderne valgt at åbne sluserne, da der mandag kun var en enkelt gudstjeneste i hele Vesthimmerland. 

Selv om de højere magter ikke bød på solskin, havde omkring 100 mennesker alligevel iført sig regntøj og paraplyer og taget plads i kirkeruinen, som kan dateres helt tilbage til 1200-tallet. 

I år var det sognepræst Asger Staugaard Nielsen fra Fjelsø og Gedsted, der holdt prædikenen, og der var også besøg af gospelkoret Corallerne fra Nordsjælland, som medvirkede ved gudstjenesten. Både præst og kor havde dog et telt, hvor de kunne stå tørskoet. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!