Mandag d. 15. august 2022 - Årgang 17

Radikale i Himmerlandskredsen har valgt ny folketingskandidat

07-06-2022

Pia Elberg fra Askildrup i Rebild Kommune afløser Gitte Lopdrup fra Aars som Himmerlandskredsens radikale folketingskandidat.

Radikale Venstre i Himmerlandskredsen har holdt kredsgeneralforsamling i Søttrup Kulturhus i Hornum. Her blev der valgt ny folketingskandidat. Gitte Lopdrup fra Aars, der har været folketingskandidat de seneste 4 år, ønskede ikke at fortsætte på posten. Hun har besluttet, at bruge mere tid på andre ting.
Kredsformand Aage Langeland takkede Gitte for en kæmpe indsats i de forgangne 4 år, og ikke mindst for hendes store indsats ved det seneste folketingsvalg for 3 år siden.

Kredsen har derfor de seneste måneder været på jagt efter en afløser for Gitte Lopdrup, hvilket partiet selv betegner som en ret udfordrende opgave, da det kræver en helt ekstraordinær indsat for at opnå valg. En kandidat kan således påregne en stor arbejdsbyrde uden sikkerhed for nogen form for gevinst.

Kredsbestyrelsen har arbejdet for, at afløseren er lokal forankret. Derfor var det med stor tilfredshed, at bestyrelsen kunne indstille Pia Elberg fra Askildrup i Rebild Kommune som folketingskandidatkandidat. Pia Elberg er i gang med sin anden periode i Rebild byråd og er meget aktiv på flere fronter. Hun er et kendt ansigt i lokalområdet og foreningslivet i kommunen, og hun har netop været med til at starte en kvindegruppe med det formål at få flere kvinder ind i bestyrelser med videre.

Kredsformand Aage Langeland har store forventninger til Pia Elberg som folketingskandidat:

-  Vi glæder os til det kommende folketingsvalg og håber på et stort valg for Pia, som, vi tror, kan samle mange stemmer i kredsen. Om det bliver nok til valg, vil kun tiden vise, men hun vil under alle omstændigheder markere sig med gode radikale holdninger, der under alle omstændigheder vil kunne bidrage med stemmer, så Radikale Venstre måske kan få to kandidater valgt i Nordjylland.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!