Onsdag d. 8. december 2021 - �rgang 16
Gitte Lopdrup skal spejde langt efter at få De Radikale tilbage i byrådet i Vesthimmerland

Radikale har mistet fodfæstet i Vesthimmerland

17-11-2021

Efter et katastrofevalg for fire år siden, øjnede Det Radikale Venstre muligheder ved kommunalvalget i år. Men det blev kun værre.

Tekst: Jacob Dalgaard
Foto: Per Lyngby

De radikale har været gennem en regulær nedsmeltning i Vesthimmerland. Indtil for blot 8 år siden sad de med 3 mandater i byrådet, da Ninni Lodahl Gjessing var spidskandidat. For fire år siden fik partiet i 628 stemmer og røg helt ud af byrådet med Søren Dolmer som frontfigur.

I år var det Gitte Lopdrup fra Aars, der skulle forsøge at få partiet tibage i i byrådssalen, men vælgerne ville det anderledes. De Radikale fik blot 388 stemmer i hele kommunen, og selv om de havde indgået et valgforbund med Enhedslisten var de aldrig i nærheden af et comeback. 

Gitte Lopdrup måtte som spidskandidat nøjes med 116 personlige stemmer og blev endda overgået af den 18-årige gymnasieelev Kristine Bloch Steendahl fra Farsø, der hentede 126 personlige stemmer.

De øvrige kandidater på Radikales liste var Jannie Valentin Dexter Jakobsen fra Farsø, Karsten Kjærgaard, Livø, Søren Dolmer, Aars og Hans Grishauge, Gatten.

- Jeg er rigtig træt af det, for vi har knoklet for det. Der har været en god energi og gode kandidater, men det var ikke nok. Det landspolitiske har nok alligevel spillet ind, og det gør det heller ikke nemmere, at vi har siddet udenfor de sidste 4 år. Det er op ad bakke lige nu, siger Gitte Lopdrup. 

Hun kan til gengæld glæde sig over vælgerfremgang i Region Nordjylland, hvor hun var spidskandidat til Regionsrådet og ser ud til forsvare sin plads i rådet.

OPDATERET KL. 21.45: Det lykkedes dog ikke for Gitte Lopdrup at beholde sin plads i regionsrådet. Den går i stedet til partifællen Marianne Mulle Jensen.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!