Mandag d. 15. august 2022 - Årgang 17

Pink Cup – 20 år for brystkræftsagen

09-06-2022

Den 27. juni deltager Løgstør Golfklub i Kræftens Bekæmpelses store velgørenhedsturne-ring Pink Cup, der for 20 år i træk samler ind til brystkræftsagen.

Pink Cup er en landsdækkende event, der samler ind til Kræftens Bekæmpelses arbejde med brystkræft, som er den hyppigste kræftform blandt kvinder i Danmark. Hvert år får ca. 5.000 kvinder konstateret brystkræft. I alt lever ca. 74.000 kvinder med sygdommen.  

De seneste 20 år er der sket store fremskridt inden for brystkræftforskningen. I løbet af årene er man blevet klogere på at forebygge, bedre til at opdage sygdommen tidligere og dygtigere til at behandle mere præcist, effektivt og skånsomt. Det betyder, at flere overlever sygdommen og lever længere efter diagnosen. Eksempelvis kan 3 ud af 4 kvinder, der i dag rammes af brystkræft regne med at blive helt helbredt.

- Det er vi stolte af at have bidraget til, for vi kender alle nogen, som har eller har haft sygdommen tæt inde på livet, og er derfor glade for, at vi kan være med til at gøre en forskel, siger Lissy Lind fra Løgstør Golfklub.

- I Løgstør Golfklub glæder vi os til at være med til at fejre turneringens 20-års jubilæum. Pink Cup plejer at være en både hyggelig og festlig dag med stor opbakning fra klubbens medlemmer og mange sjove indslag i løbet af dagen. Vi håber på stor tilslutning til Pink Cup, som afholdes 27. juni 2022. Traditionen tro vil der være flotte præmier på spil fra turneringens sponsorer og i anledning af jubilæet har alle deltagere også mulighed for at deltage i lodtrækningen om 5.000 kr. til Small Danish Hotel, afslutter Lissy Lind. 

Den landsdækkende turnering afsluttes med en stor landsfinale og jubilæumsturnering, som 70 af de deltagende klubber har mulighed for at kvalificere sig til. Pink Cup landsfinalen afholdes fredag 16. september i Svendborg Golf Klub. 

De indsamlede penge går til forskning i verdensklasse, forebyggelse og oplysning samt støtte til brystkræftramte og deres pårørende.

FAKTABOKS: 
Fakta om Pink Cup og brystkræft
•    Pink Cup er Danmarks største velgørenhedsgolfturnering
•    Pink Cup samler ind til forskning, forebyggelse og rådgivning til fordel for brystkræftramte og pårørende
•    Pink Cup har siden 2003 indsamlet over 46 millioner kroner, der har været med til at skabe vigtige fremskridt for de ca. 5.000 kvinder, der årligt får brystkræft.
•    1 ud af 9 danske kvinder rammes af brystkræft
•    Overlevelsen efter diagnosen brystkræft er forbedret gennem de seneste 15-20 år
•    Kun 3 % af indtægterne i Kræftens Bekæmpelse kommer fra det offentlige
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!