Torsdag d. 28. oktober 2021 - �rgang 16
Pernille Vigsø Bagge skal de næste 6 år være formand for Fondet for Dansk-Svensk Samarbejde.

Pernille Vigsø Bagge bliver formand for Fondet for Dansk-Svensk Samarbejde

12-10-2020

Fondet uddeler årligt en pulje på 450.000 kroner, og den nye formand opfordrer til at søge.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Det nordiske samarbejde har en stor plads i Pernille Vigsø Bagges hjerte. Derfor sagde hun ja, da minister for nordisk samarbejde, Mogens Jensen, ringede og tilbød hende en formandspost i Fondet for Dansk-Svensk Samarbejde. Udpegningen af Pernille gælder for en 6-årig periode, og formandsjobbet er ulønnet.

- Jeg har sagt ja, fordi jeg er interesseret i, hvad vi kan få ud af samarbejdet i Norden i en tid, hvor resten af verden er i opløsning. EU er i krise, og USA har store indenrigspolitiske problemer, siger Pernille Vigsø Bagge. 

Interessen for Norden er ikke ny. Allerede da hun sad i kommunalbestyrelsen for SF i Løgstør Kommune var hun begejstret for Løgstørs venskabsbysamarbejde med Sveringe, Norge og Finland, og da hun senere kom i Folketinget sad hun i Nordisk Råds delegation i Folketinget.

Skulle der nu opstå en interesse for fondet og dets midler her i den nordlige del af Danmark, vil det ikke gøre Pernille noget. Hun pointerer, at fondets formål er meget bredt, så hvis man har et projekt, der lugter lidt af dansk-svensk samarbejde, udveksling eller inspiration, så er der muligheder for at få støtte.

Fondet for Dansk-Svensk Samarbejde har adresse på Christiansborg, og der er ansøgningsfrist tre gange årligt. Næste gang er den 1. februar 2021. 

Du kan læse mere om fondet og dets formål her. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!