Onsdag d. 8. december 2021 - �rgang 16

Per Bach Laursen tager fire år mere med borgmesterkæden

17-11-2021

Venstres borgmester Per Bach Laursen lykkedes med at lave en bred konstituering på valgnatten, hvor alle 27 byrådsmedlemmer er med.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Bredt samarbejde har været et nøgleord for Per Bach Laursen, men i praksis har han ført dirigentstokken de fire første år som borgmester med de konservative udenfor. Men efter gårsdagens valg ser det anderledes ud. Hele byrådet er nu med i konstitueringen.

Men det blev en langgaber, for klokken var næsten 2 i nat, førend parterne nåede til en aftale, som alle kunne se sig selv i. Det var Per Bach Laursen selv, der trådte først ud af forhandlingslokalet og afslørede, at han havde fået genvalg som borgmester. 

Men Det Konservative Folkeparti har efter fire år udenfor taget for sig af de gode poster. Signe Nøhr bliver ny viceborgmester, og partiet får blandt andet også næstformandsposten i Økonomiudvalget og formandsposten i både Kultur- og Fritidsudvalget og i Teknik- og Miljøudvalget.

Venstre beholder selv formandsposten i Børne- og Familieudvalget, mens SF får tjansen som 2. viceborgmester og formandsposten i Beskæftigelsesudvalget.

Sundhedsudvalget går til Socialdemokratiet.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!