Onsdag d. 28. september 2022 - Årgang 17
Salling Kirke

Pastorat afprøver ny gudstjenesteform

15-09-2022

Nu bliver det muligt at gå til gudstjeneste på hverdage i Næsborg-Salling-Oudrup-Vindblæs Pastorat.

Af Jacob Dalgaard

Biskoppen i Viborg Stift har givet tilladelse til, at pastoratet kan flytte en del af de sædvanlige søndagsgudstjenester til hverdage. 

I praksis betyder det, at der som udgangspunkt blot er en enkelt søndagsgudstjeneste i pastoratet. Til gengæld vil der fremover være to midtugegudstjenester om måneden - altså 24 om året.

- Vi er åbne for nye måder at gøre kirken mere spiselig på. Vi har fået frie hænder til at lege med gudstjenesten, men samtidig skal vi holde fast i det essentielle og fortsat forkynde Kristus og Bibelens budskab, siger pastoratets præst Torben Haahr.

Han laver allerede i forvejen rytmiske og liturgiske gudstjenester og spaghettigudstjenester, og den slags kan menighederne forvente mere af. Måske kan en dialoggudstjeneste også fungere, siger Torben Haahr, som håber, at menighederne vil tage godt imod de nye tiltag.

I første omgang afprøves den nye fremgangsmåde frem til oktober 2023, hvor den bliver evalueret. 

På de tre store højhelligdage, juledag, påskedag og pinsedag, vil pastoratet dog fastholde gudstjenester i to af de fire kirker. 

Hvis de færre søndagsgudstjenester skulle skabe problemer for dåbsforældre, beder Torben Haahr dem om, at de tager fat i ham for at finde en løsning. Desuden tilbyder han dåb den 1. lørdag i hver måned. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!