Torsdag d. 28. oktober 2021 - �rgang 16

Oversheriffen indviede nærpolitistation i Aars

14-09-2021

Justitsminister Nick Hækkerup havde i formiddag taget turen til Aars for at indvie den nye nærpolitistation i Aars.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

For justitsminister Nick Hækkerup (S) er det afgørende, at borgerne ikke har langt til politiet. Det sagde han ved åbningen her til formiddag på Løgstørvej i Aars, hvor han samtidig lagde afstand til de regneark, der tidligere har vejet tungt, da de tidligere stationer blev nedlagt. 

Mange borgere - og også mange børnehaver og skoleklasser - var mødt op til indvielsen, der med masser af politibiler som blikfang appellerede til de yngre borgere. 

Borgmester Per Bach Laursen røbede, at han de senere år har betragtet sig selv som sherif i Vesthimmerland, hvor politiet i en periode ikke har haft fast domicil. Det hverv nedlagde han i dag og overdrog det til politidirektør Anne Marie Roum Svendsen, som også indtog den røde løber på den nye nærpolitistation. 

For Per Bach Laursen var det "borgmesterlogik", at Vesthimmerland skulle have en af de 20 nye nærpolitistationer, som regeringen har delt ud over Danmarkskortet.  Derfor var han også glad for at kunne byde politiet velkommen til Aars. Også selv om stationen kun har åben 15 timer om ugen. 

- Jeg er villig til en dialog om at udbygge samarbejdet endnu mere, lød borgmesterens budskab til både politidirektør og justitsministeren, der er øverste chef for politiet. 

Efter talerne kunne de mange borgere komme ind og se den nyerenoverede nærpolitistation, og nyde en lille forfriskning. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!