Torsdag d. 12. december 2019 - �rgang 14

Over 300 elever starter på FGU Himmerland

12-08-2019

I dag møder knap 100 spændte elever for første gang ind på FGU Himmerlands afdeling i Aars. Den nye uddannelse skal ruste eleverne til at blive klar til videre uddannelse eller beskæftigelse.

Her til morgen slog FGU Himmerland i Aars for første gang dørene op for 95 nye elever. FGU (Forberedende Grunduddannelse) er et nyt, landsdækkende uddannelsestilbud, som skal erstatte alle landes produktionsskoler, der i sommeren 2019 er blevet nedlagt. Formålet er at give unge under 25 år et alternativt studievalg, som kan ruste dem til at gennemføre en ungdomsuddannelse eller komme i beskæftigelse. FGU Himmerland er det lokale uddannelsestilbud i Vesthimmerland, Mariagerfjord og Rebild kommuner med skoler i Hobro, Støvring og Aars. Og i dag byder FGU Himmerland i Aars altså de første elever velkomne.

- Vi er glade for, at vi nu endelig kan slå dørene op til FGU Himmerland. Vi har brugt de seneste mange måneder på at skabe de bedste rammer for eleverne, som kan forvente et individuelt tilpasset uddannelsestilbud, der møder dem i øjenhøjde. Det er vi stolte af, og vi glæder os meget til at klæde eleverne på og ruste dem til deres videre færd i livet, fortæller rektor for FGU Himmerland, Kirsten Torp.

Første skoledag starter klokken 8.00 med fælles morgenmad. Klokken 9.00 holder Vesthimmerlands Kommunes borgmester Per Bach Laursen den officielle velkomsttale.

I løbet af den første uge vil de nye elever blive introduceret for uddannelsens forskellige muligheder, inden de for alvor skal på skolebænken fra mandag den 19. august.

Om FGU: 
I 2017 besluttede et bredt politisk flertal at nedlægge og erstatte alle landets produktionsskoler med en ny forberedende grunduddannelse, FGU. Formålet med uddannelsen er at udvikle og styrke faglige, personlige og sociale kompetencer hos unge under 25 år og således bidrage til, at alle unge har gennemført en ungdomsuddannelse, eller er kommet i beskæftigelse, når de er fyldt 25 år. 
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!