Tirsdag d. 7. juli 2020 - �rgang 15

Øjebliksbilleder i Galleri Gjessing

30-03-2019

Billedhugger Lone Osmann gæsteudstiller med bronzeskulpturer, når Galleri Gjessing i starten af april slår dørene op for en ny sæson med forårsudstillingen 'Øjebliksbilleder'.

Lone Osmann arbejder i et naturalistisk formsprog af modeller i forskellige situationer. Osmann er autodidakt i sit kunstneriske udtryk, mens hun har lært de tekniske færdigheder omkring bronzestøbning af billedhugger Keld Moseholm, for hvem hun arbejdede fra 1995 til 2003.

'Mine skulpturer er naturalistiske. Jeg forsøger at gengive samspillet mellem mennesker og udtrykke stemninger og spændinger. En del af mine skulpturer er øjebliksbilleder af hverdagssituationer', udtrykker hun, hvilket giver en spændende samklang med Ninni Gjessings malerier, hvor der vedvarende arbejdes med at fastholde øjeblikket i form af en bevægelse i balletten eller et udtryk i portrættet. De to kunstnere er således begge optagede af at skildre det flygtige, måske fordi det i dybeste forstand er selve eksistensen.

På udstillingen vises endvidere små værker og brugskunst af den islandske keramiker Bjarni Sigurdsson, ligesom det er muligt at nyde vinen på Næsbydale Vingård, der deler lokalitet med galleriet.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!