Torsdag d. 28. oktober 2021 - �rgang 16
Arkivfoto

Ny turistpulje på 800.000 til Limfjordsområdet i Vesthimmerland

30-01-2021

Turistaktører kan igen i år søge penge til aktiviteter langs Limfjorden.

Af Jacob Dalgaard

Ud af Vesthimmerlands Kommunes milliardstore budget er der særligt en bunke penge, der tiltrækker sig stor opmærksomhed - og som der spenderes en masse tid på. 

Det er en særlig pulje på 800.000 kroner, som byrådet har reserveret til turistfremmende aktiviteter langs kommunens limfjordskyst. Beløbet er en årlig ekstra bevilling i forhold til det, kommunen spæder i Destination Himmerland. Puljen blev udmøntet for første gang sidste år, hvor der gik corona i den. Derfor blev det imod hensigten, Økonomiudvalget der skulle vælge og vrage blandt ansøgninger - og først da halvdelen af året var gået. 

Samme model tages i anvendelse i år, omend kommunen er tidligere ude. Dog ikke helt tidligt nok. Kommunen har afholdt møder med interessenter den 7. januar i år. Men i følge borgmester Per Bach Laursen ligger det helt fast, at der forud for turiståret 2022 skal afholdes møder allerede inden jul i år. 

Turistsamarbejde kan ikke tvinges igennem

Fra politisk side har der med puljen været lagt op til, at turistaktørerne langs Limfjorden har skullet samarbejde om projekter for at få del i pengene. Den vision har dog vist sig at være svær at føre ud i praksis. Det blev et varmt samtaleemne på byrådsmødet i torsdag, hvor særligt Allan Ritter Andersen (K) påpegede, at samarbejder skal komme ad frivillighedens vej og ikke påtvinges af kommunen. Han har det fint med, at der skabes aktiviteter fra individuelle arrangører.

Per Jensen (S) var nogenlunde på linje. Et samarbejde på tværs af aktører er ok, hvis det giver mening, sagde Per Jensen og opfordrede Økonomiudvalget til at få en plan for 2022 klar i god tid. 

Kurt Friis Jørgensen (V), der er medlem af Økonomiudvalget, sagde, at da turistforeningerne ikke har kunnet finde ud af at fordele pengene, ligger opgaven fortsat i udvalget, og den opgave skal udvalget også nok påtage sig.

Puljen på 800.000 kroner støtter bredt og er åben for alle idéer, men aktiviteter og lignende skal være turismerelateret. Et enkelt arrangement kan højst opnå støtte på 200.000 kroner. Undtaget er projekter, hvor der er etableret et samarbejde, der strækker sig geografisk langs Limfjorden. Her kan ansøgere opnå mere end de 200.000 kroner.

I 2020 gav puljen blandt andet tilskud til en række velbesøgte musikevents i Løgstør. Herunder sejlende jazz på Frederik Den VII's Kanal.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!