Torsdag d. 28. oktober 2021 - �rgang 16
Visualisering af Løgstørs kommende marina af arkitektfirmaet LYTT

Ny marina i Løgstør er udskudt et år

25-09-2021

Nu skal vi minimum hen i 2025, førend en havneudvidelse i Løgstør kan stå færdig.

Af Jacob Dalgaard

En svømmehal må Løgstør se i vejviseren efter, og en ny marina er blevet udskudt et år. Det er konklusionen efter den sidste budgetaftale i denne byrådsperiode. 

- Vi har ikke brugt rub og stub, og det er ansvarlighed overfor det nye byråd. 

Sådan sammenfattede viceborgmester Theresa Berg Andersen kommunens budget for 2022, der på anlægssiden i høj grad mindede om en gentagelse af sidste års budgetaftale.

Ganske vist har politikerne fundet 100,8 millioner kroner til nye anlæg i 2022, men langt størstedelen af det beløb var allerede beslaglagt fra sidste år, hvor store projekter, der strækker sig over flere år, blev sat i gang. Det er blandt andet et svømmecenter i Aars, en udbygning af Gislumvej, en ny marina i Løgstør og en ny skole i Vindblæs.

Derfor blev der ikke plads til en masse nye anlæg, og for Det Konservative Folkepartis Henrik Dalgaard var et af de store mål også at kigge udover de næste fire år, som politikerne hvert år forsøger at sætte tal på. Det skal skabe rum til, at de nye byrådsmedlemmer efter valget i november også har midler at disponere over. 

Venstres Kurt Friis Jørgensen kalder det et stabilt budget, som cementerer de projekter, der allerede er vedtaget.

Når en ny marina i Løgstør alligevel bliver et år forsinket, skyldes det ikke en besparelse, men derimod en vurdering af, at der skal udarbejdes en VVM-redegørelse for projektet, hvilket forskyder begyndelsestidpunktet. Der er fortsat afsat 61,8 millioner kroner. Nu er de bare fordelt med 5 millioner i 2022, 0 kr. i 2023, 41,8 millioner i 2024 og 15 millioner i 2025.

En ny svømmehal blev der altså ikke penge til. Kultur- og idrætscenter Lanternen må satse på det nye byråd, hvis drømmen om vandsport i Lanternen skal føres ud i livet.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!