Onsdag d. 28. september 2022 - Årgang 17

Nu skal Alex køre mod de helt store til VM

08-09-2022

17-årige Alex Maansen har kvalificeret sig til VM i go-cart på Le Mans International Karting Circuit, som er en gokartbane inde mit i den store Le Mans bane i Frankrig.

Af Jacob Dalgaard   Foto: Privat

Hård træning, masser af penge og stor mental styrke har båret frugt for Alex Maansen fra Løgstør, som derfor er med i feltet, når verdensmesterskabet for go-carts skal afgøres i Frankrig den 18.-23. oktober. Vejen dertil har været belagt med sten, men nu glæder den unge knægt sig til sit første internationale løb, hvor han skal dyste med tidligere verdensmestre, der kommer for at forsvare deres titler. 

Det er fem år siden, Alex Maansen begyndte at køre go-cart på hyggeplan sammen med sin far. Men sporten fik godt tag i drengen, og en drøm om at blive professionel racerkører blev tændt. 

Eftersom den første sæson var kørt, og vi var kommet i gang med at køre gokart fast to gange om ugen på Tom K. Karting Arena, så gik det op for os at dette ikke længere bare var for hyggens skyld. Nu ville vi noget mere end bare at køre træningsomgange. Jeg meldte mig derfor til mit første løb, nemlig klubløbet på Tom K. Karting Arena, siger Alex Maansen og fortsætter:

- Op til løbet måtte vi indse, at min gokart var blevet for gammel og slidt, så vi var nødt til at spare sammen og købe en anden gokart, der var mindre brugt. Første gang jeg kørte i den var i silende regn til klubløbet, hvor jeg vandt suverænt over mine konkurrenter.

Det første sponsorat

Resultatet gav blod på tanden, og Alex begyndte at søge efter sponsorer for at få råd til at komme et skridt videre mod drømmen. Den første sponsoraftale, der kom i hus, lød på 500 kroner årligt. 

Alex Maansens far er pædagog og hans mor Pernille er lærer, og de har bakket 100 procent op bag deres søns passion. Men med helt almindelige lønninger har det været nødvendigt at sætte hans sport på pause engang imellem. 

Men i takt med at klubmesterskaberne tikkede ind, blev det lettere at skaffe sponsorer. Det gjorde det muligt at skrue op for ambitionerne og deltage i større løb. Siden 2020 har Alex kæmpet med ved DM for at få adgang til verdensmesterskaberne. De to første år glippede det. 

- Man bliver frustreret når man bruger så mange penge på at køre med i toppen, og man ikke opnår sine mål. Men jeg vil ikke give op. Omkring den tid fandt jeg på mit eget motto, ”Limits exist only in the mind”, og det har jeg kørt med i underbevidstheden lige siden. Det står endda indeni mit visir på min hjelm, fortæller Alex Maansen.

I denne sæson er sponsorindtjeningen på næsten 100.000 kroner, og gennem pengene, fokustræning og meditation har anstrengelserne båret frugt. Med to go-carts og tre motorer klarede han kravet til at komme med til verdensmesterskabet på Le Mans International Karting Circuit.

Med kvalifikationen er der sat nye mål. Men det koster dyrt, og Alex Maansen er konstant på jagt efter nye sponsorer og samarbejdspartnere. Han er bevidst om, at hans succes på banen også kan tilskrives sponsorerne, og det er han meget taknemmelig for.

Vi satsede på at bruge omkring en kvart million på denne sæson, men med et VM i vente, og en masse omkostninger dermed, må vi indse at budgettet for året må overskrides en del. Men ligesom jeg altid har sagt, ”så må man bare arbejde hårdere.”, og det er hvad jeg har tænkt mig at gøre, slutter den 17-årige VM-debutant. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!