Lørdag d. 30. maj 2020 - �rgang 15

Nu kan man igen låne, reservere og aflevere på biblioteket

16-05-2020

Vesthimmerlands Biblioteker genåbner på mandag – dog er der stadig lukket for en del af bibliotekets tilbud.

Mange – især studerende og læseheste – har ventet i spænding på igen at kunne komme på biblioteket, og nu er ventetiden heldigvis forbi. Nu åbner biblioteket nemlig for nogle af de vigtigste funktioner; lån, reservering og aflevering af materialer. 

Bibliotekarerne har naturligvis stort fokus på at undgå spredning af coronavirus, og derfor er en del af bibliotekets tilbud stadig lukkede. I denne fase af genåbningen er det ikke muligt at anvende bibliotekets computere, printere og legeområder. Der kan heller ikke lånes lokaler til mødeaktiviteter og arrangementer, ligesom man ikke kan sætte sig og læse dagens aviser på biblioteket. Af sikkerhedshensyn bliver det heller ikke muligt at besøge biblioteket uden for den betjente åbningstid.

“Vi glæder os selvfølgelig til at kunne genåbne det fulde bibliotekstilbud, som vi ved, at mange vesthimmerlændinge savner. Men indtil videre er vi glade for at kunne tilbyde lånerne, at de igen kan bruge biblioteket til at låne, reservere og aflevere materialer” forklarer bibliotekschef Bo Jacobsen. 

Når bibliotekerne genåbner, bliver det med en række sikkerhedsforanstaltninger, som mange efterhånden kender fra fx dagligvarebutikker. Vesthimmerlands Biblioteker opfordrer besøgende til at holde afstand, sørge for god håndhygiejne, samt ikke at opholde sig på biblioteket længere tid end højst nødvendigt. 

Hvis man har biblioteksbøger eller andre materialer derhjemme, behøver man ikke være bekymret for at få bøder – i hvert fald ikke de første uger, efter at Vesthimmerlands Biblioteker genåbner. I et forsøg på at fordele lånernes besøg på biblioteket, har man nemlig valgt at forlænge afleveringsfristen for lånte materialer til d. 8. juni.

Under de sidste to måneders lockdown har bibliotekarerne arbejdet hjemmefra, men fra mandag d. 18. maj er de ansatte ved Vesthimmerlands Biblioteker igen klar til at tage godt imod lånerne. Man kan også bestille materialer via bibliotekets app, hjemmeside eller via siden bibliotek.dk, hvor man som låner har adgang til materialer fra alle landets folkebiblioteker. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!