Torsdag d. 1. december 2022 - Årgang 17

Novedo ekspanderer uden for Sverige og opkøber Nordkabel A/S i Aars

11-11-2022

Novedo Holding AB, en privatejet industrikoncern inden for industri, infrastruktur samt installation og service, har i dag opkøbt det danske selskab Nordkabel A/S og dermed gennemført koncernens første opkøb uden for Sverige.

Nordkabel, som bliver en del af Novedos segment Infrastruktur, udfører installationer og servicearbejder primært indenfor el-og fibernettet og vand og har en stærk og stabil kundeportefølje udelukkende inden for B2B med velkendte virksomheder og kunder i den offentlige sektor. Selskabet noterede en omsætning på 215 millioner og en EBITA på 32,5 millioner for regnskabsåret, der afsluttedes den 30. juni 2022. Opkøbet forventes effektueret her i 2022.

For Novedo er det koncernens første opkøb uden for Sverige. Hovedaktionæren og sælgeren er administrerede direktør Henrik Hassing og afdelingsleder Bjørn Christiansen samt andre ledende beslutningstagere hos Nordkabel, som fortsætter i deres roller efter salget og samtidigt bliver aktionærer i Novedo-koncernen.

Nordkabel, med cirka 200 ansatte, blev grundlagt i 1988 og er i dag placeret på otte jyske lokationer, hvoraf hovedkontoret ligger i Aars 

– Novedo har en aktiv nordisk opkøbsstrategi, og målet er at fortsætte med at opkøbe kvalitative og rentable selskaber med en sund virksomhedskultur, udviklede nichepositioner og veletablerede forretningsmodeller. Nordkabel opfylder samtlige opkøbskriterier, og jeg er imponeret over den stærke markedsposition, som Nordkabels organisation og ledelsesteam med Henrik Hassing og Bjørn Christiansen i spidsen har opbygget i Danmark kombineret med selskabets stabile omsætning og rentabilitet, siger Per-Johan Dahlgren, adm. direktør og koncernchef hos Novedo.

- Vi er meget glade for at blive en del af Novedo-koncernen. Fordelene ved at være en del af en stærkt decentraliseret koncern giver os det bedste af to verdener; Vi kan fortsætte med at drive vores virksomhed selv, samtidig med at vi kan drage fordel af koncernens samlede kompetence, erfaring og ressourcer og dermed yderligere accelerere vores ekspansion og rentabilitet, siger Henrik Hassing.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!