Mandag d. 23. maj 2022 - Årgang 17
”Himmelstrygerne” i forbindelse med regentbesøget i Løgstør i september 2014

Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester spiller med 3. klasse i Farsø

21-01-2015

I weekenden 31. januar til 1. februar samles cirka 90 unge musikere i Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester (NUS) atter engang og denne gang i Farsø. NUS-stævnet samler børn og unge fra samtlige kommuner i Region Nordjylland,

Ved stævnet i Dr. Ingrid Hallerne får de unge, klassiske musikere mulighed for at spille sammen i et større orkester, og mange af dem er gengangere fra tidligere weekend- og sommerstævner. Til dette stævne har NUS desuden inviteret en 3. klasse fra Gedsted Skole til at spille med til koncerten søndag.

3. klasse-eleverne undervises i violinspil på deres skole af Vesthimmerlands Kulturskoles lærere som en del af en den understøttende undervisning, som er kommet i stand efter folkeskolereformen. Elever fra Vesthimmerlands Kulturskoles strygeorkester, ”Himmelstrygerne” deltager også som musikere i NUS denne weekend.

Resultatet af ugens arbejde kan opleves ved den offentlige afslutningskoncert søndag den 1. februar kl. 14. Her vil 3. klasse-eleverne fra Gedsted spille med ved et fællesnummer.

De regionale ungdomsorkestre administreres af Kulturskoler i Nordjylland, som er et samråd af alle musik- og kulturskoler i Region Nordjylland.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!