Mandag d. 15. august 2022 - Årgang 17

Muslingefestivalen er tilbage

28-06-2022

Løgstørs varemærke og trækplaster for både lokale og turister er tilbage efter to års pause.

Der står muslinger, muslinger og muslinger på plakaten, og det er lige præcis fjordens frugter, der er i centrum, når der igen er Muslingefestival i Løgstør fra den 8.-10. juli. 

Der sælges muslinger på muslingetorvet fredag, lørdag og søndag, hvor Muslingelauget sælger to slags muslinger; ”Livsnyderens muslinger” og den lidt mere krydrede ”Vægternes muslinger”.

Fredag aften er der traditionen tro muslingeevent, hvor Limfjordsmuseets Mobile Kogelaug tænder op i de historiske gullashkanoner og serverer 1,3 ton muslinger fra Vilsund Blue serveret med en snaps til fra Aalborg Akvavit. For bare 30 kr. kan man få del i de mange muslinger. Der sælges armbånd i informationen hele fredag. 

Ud over muslingeserveringer vil der være marked med fødevarer og kunst. Der er underholdning for børn i børneteltet - især når Tonny Trifolikum gøgler sig gennem hele festivalen. Limfjordsmuseets naturvejledere deltager også, og gør publikum meget klogere på livet under vand, hvor fjordens dyr bliver undersøgt. Og så er der naturligvis ingen festival uden musik. 

Muslingefestivalen tyvstarter allerede torsdag aften den 7. juli, når der er gratis torsdagskoncert i teltet, hvor Muleskinners spiller. Fredag spiller Drengene fra Nibe i teltet, og lørdag aften er det Beers for Tears, der sørger for festen. Der er gratis adgang til teltet, og lørdag aften kan der købes mad for 100 kr. Madbilletter sælger i informationen fredag og lørdag, så længe der er billetter. 

Byens butikker har naturligvis også åbent, og byens mange kunstnere er med til at skabe festen som altid. Hele programmet kan ses på muslingebyens hjemmeside. 
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!