Torsdag d. 28. oktober 2021 - �rgang 16

Møller spøger stadig i Malle

14-09-2021

En ny kommuneplan i Vesthimmerland giver stadigvæk mulighed for at rejse vindmøller i Malle trods en byrådsbeslutning om det modsatte.

Af Jacob Dalgaard

I 2019 nedstemte et stort flertal i byrådet på 19 mod 8 planerne om at rejse fire vindmøller i Malle. Og så kunne man jo tro, at vindmøllemodstanderne i Malle kunne ånde lettet op. Men det er måske for tidligt.

Det var med kommuneplanen fra 2017, at Malle blev udlagt til vindmølleområde. Lige nu er en ny kommuneplan i offentlig høring, og i 2021 versionen er Malle fortsat udlagt som vindmølleområde. 

Det blev på det seneste byrådsmøde påpeget af både Theresa Berg Andersen fra SF, og Liselotte Lynge Jensen fra Dansk Folkeparti. De synes begge, at mølleudpegningen i Malle bør tages ud af den nye kommuneplan som konsekvens af byrådets markante nej til mølleprojektet i 2019.

Venstres gruppeformand Kurt Friis Jørgensen, der var en af de få fortalere for møllerne, er dog af den opfattelse, at høringen først skal gennemføres, og derefter kan man tage en beslutning. Det er den rigtige demokratiske proces, sagde Venstremanden, og sådan blev det. 

Høringsprocessen varer frem til 1. november 2021.

Pålægsmadder i Malle får ro for møllevinger

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!