Lørdag d. 13. august 2022 - Årgang 17

Middelalderdage på Vitskøl Kloster er atter på banen

14-10-2021

Efter en ufrivillig Corona-pause i 2020 afholdes der i weekenden den 16. - 17. oktober 2021 atter middelalderdage på og omkring det skønne Vitskøl Kloster.

Der bliver fuld fart  på begge dage, lige fra markedet skydes i gang kl. 10 med håndvåben og sortkrudt af gruppen ”Lejeknægte og Tros”, og helt frem til dagen afrundes med optræden af ”Skramle og Blæsekonen”, som spiller på alt, hvad der kan slås på eller blæses i.

Dømt til hængning
I Klostergården har ”Jyske Stormænd” slået lejr. Gruppen laver historisk formidling om stormænds liv og levned 1066 – 1536 og holder dagligt rettergang over en formastelig forbryder. Dømmes den tiltalte skyldig, står galgen parat.

Kirkesalen er to gange dagligt ramme om famileforestillingen ”Gys & Gru i Middelalderren. Ellers er det en skøn blanding af nye og en masse af de gode gamle kendte, der kommer til Vitskøl, som f.eks. kampopvisning, ridderdyst og høgeflyvning.  

Det er for børn
Der vil være mange aktiviteter for børn. Hos Anette i Kirkesalen kan du f. eks lave din egen amulet, som beskyttelse mod elvere. I Alsia Skaris lejr kan du under kyndig vejledning lave din egen pung, mens du får en masse at vide om, hvordan det var at vokse op i middelalderen. Der er middelalderquiz med præmier, og som sædvanlig er Børnelegepladsen med bl.a. målskydning med armbrøster åben fra tidlig til silde. 

Markedspladsen
På markedspladsen stiller flere end 20 middelaldergrupper op, der alle på forskellig vis levendegør middelalderens levevis – som man selv var der!
I boderne vil du kunne købslå om alskens varer, som f.eks. lerkrukker, lammeskind og langbuer. Der er også mjød, honning, vin og ost til salg. Og måske vanker der ovenikøbet også smagsprøver fra de mange gryder, der snurrer over bålene.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!