Tirsdag d. 28. juni 2022 - Årgang 17

Maritim Festival i Løgstør indleder Limfjorden Rundt

10-09-2019

I dag klokken 10 går starten på årets Limfjorden Rundt, hvor Løgstør som sædvanlig er startby.

Af Jacob Dalgaard

Med 67 tilmeldte træskibe har Limfjorden Rundt i år opnået det maksimalt mulige antal deltagere til den store træskibssejlads, som i formiddag skydes i gang i Løgstør. Der er simpelthen ikke plads til flere skibe i de havne, som deltagerne skal besøge undervejs. Den første af de 5 etaper går fra Løgstør til Thisted.

Her til morgen serveres der morgenmad til alle deltagerne i festteltet på havnen i Løgstør, inden de mange træskibe så småt begynder at sejle ud til startpositionen ude på fjorden.

Limfjordsmuseet har gennem årene opbygget en hel maritim festival for at markere starten på Limfjorden Rundt, og i år var ingen undtagelse. Derfor var hele mandagen gjort til en fest på havnen med masser af aktiviteter, mens de flotte træskibe i løbet af dagen ankom til Muslingebyen og efterhånden fyldte havnebassinet.

Limfjorden fortsætter frem til lørdag med Thisted, Struer, Nykøbing Mors, Fur og Skive som målbyer for de enkelte etaper.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!