Lørdag d. 13. august 2022 - Årgang 17

Malle er ude, og Bjørnstrup må vente

18-12-2021

Det udpegede vindmølleområde i Malle tages ud af kommuneplanen, men i Bjørnstrup kan der fortsat sættes møller op.

Planer er til for at blive lavet om, siges det. Og det har byrådet netop gjort med kommuneplanen, som er den overordnede plan for udviklingen af Vesthimmerlands Kommune. Heri er et område i Malle og et ditto i Bjørnstrup udpeget som egnet til opstilling af vindmøller. 

Men efter at et flertal i byrådet for to år siden alligevel sagde nej til lokale lodsejere, der ønskede at opstille møller i Malle, har et snævert flertal på 14 mod 11 nu ligeledes taget konsekvensen og pillet Malles mølleområde helt ud af kommuneplanen. 

Ligesom i Malle har der i Bjørnstrup været massiv lokal modstand mod mølleplanerne. I Bjørnstrup er det hovedstadselskabet HOFOR, der gerne vil opstille kæmpemøller. Gerne seks styks. Men det har et byrådsflertal tidligere i år sagt nej til. Byrådet har dog ikke afvist, at HOFOR kan få lov at iværksætte et reduceret mølleprojekt i Bjørnstrup. 

Netop det gør en forskel for nogle politikere, der ellers hælder til at der heller ikke skal opstilles møller i Bjørnstrup. Blandt andre Allan Ritter fra Konservative, der til nytår overtager formandsposten i Teknik- og Miljøudvalget. 

- Forskellen på Malle og Bjørnstrup er, at Malle allerede har et flertal imod sig, mens et flertal har sendt Bjørnstrup-sagen videre til ny behandling, sagde Allan Ritter. Den holdning var udbredt, og derfor kunne de fremmødte borgere fra Bjørnstrup-området på byrådsmødet konstatere, at endnu en afstemning i byrådssalen ikke faldt ud til deres fordel. 

Den reviderede kommuneplan bibeholder altså Bjørnstrup som vindmølleområde - indtil videre. Om det så udmøntes i, at der faktisk opstilles møller afhænger af de konkrete ansøgninger .

Planer er jo som bekendt til for at kunne laves om. Men møllemodstanderne i Malle kan i hvert fald ånde lettet op et stykke tid nu. Mens dem i Bjørnstrup ikke kan vide sig sikker på den korte bane.  

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!