Lørdag d. 6. juni 2020 - �rgang 15

Magi i Vester Hornum

11-10-2019

Hvis borgere i Vester Hornum og omegn har bemærket mystiske ting som børn med usynlighedskapper og spidse hatte, folk med tryllestave og katte der blev tryllet væk i ugens løb, så har det en helt naturlig forklaring. Vester Hornum Skole har været beboet af elever fra troldmandsskolen Vester Hogwards.

Hele ugen har indskolings- og mellemtrinselever været hovedaktører i en emneuge om Harry Potter. Aulaen har været indrettet som spisesal med 4 langborde, hvor de fire kollegier har siddet og spist og modtaget fællesbeskeder fra de kappeklædte lærere. Alle elever har været klædt som Harry Potter og hans kammerater fra Hogwards.

I løbet af ugen har eleverne arbejdet på forskellige værksteder, hvor der er blevet læst, modeleret og skrevet om det magiske univers, hvor alt, næsten, kan lade sig gøre. I løbet af ugen har de fire kollegier haft mulighed for at samle point ved at gøre forskellige ting så som at være flittige i troldmandstimerne, hjælpsomme med oprydning i spisesalen og gode kammerater over for hinanden.

Et af værkstederne har været en avisredaktion, der har fotograferet, interviewet og skrevet til avisen Profettidende. Hver dag har eleverne på Vester Hogwards øvet det kendte troldmandsspil ”quidditch” og som en værdig afslutning på emneugen, skulle der i formiddags afholdes en stor turnering, hvor de fire kollegier kæmpede mod hinanden. I den turnering deltog elever fra et andet kollegium. Det er skolens udskolingselever, der stødte til som gæstespillere. De har dog også fået øvet det svære spil i løbet af ugen.

Da turneringen var afsluttet, var der tryllejuice og magiske æbler til alle elever, inden der blev sagt ”god efterårsferie”.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!