Lørdag d. 13. august 2022 - Årgang 17

Lokale byrådskandidater pudsede valgformen af

12-10-2021

Der er kun 5 uger til kommunalvalget, og valgkampen går nu ind i sin afgørende fase. I aftes mødtes 9 kandidater med vælgerne på Pavillon ChristiansMinde i Løgstør.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Der var mange emner på banen i aftes, og der kom også idéer frem til, hvordan man kan gøre Vesthimmerland til et bedre sted. 

Det er nemlig den allerstørste opgave for de politikere, der den 16. november bliver valgt ind i byrådet. Gårsdagens politiske debat var meget centreret omkring Løgstør-egnen, hvor de 9 kandidater i panelet alle kommer fra. Meget var de enige om, men der blev også udstillet uenigheder. Især på plejehjemsområdet. 

Eksempelvis da Venstres Benny Hansen foreslog etablering af flere friplehjem, ligesom det i Hvalpsund, så folk får større valgfrihed.

Men forslaget fik Socialdemokratiets Erik Stagsted endnu mere op i det røde felt: 

- Kald det friplejehjem én gang til, Benny, tordnede Erik stagsted og redegjorde for det urimelige i, at et friplejehjem får 100.000 kroner pr. beboer til administration i 10 år. En lov, som kommunen ikke kan undslå sig at betale for, og derfor er netop friplejehjemmet i Hvalpsund en økonomisk byrde for Vesthimmerlands Kommune. 

Kommunen har netop nu 38 ledige plejehjemspladser, og det er fuldstændig galt, når der er gamle på venteliste, sagde Leif Larsen fra SF.

Men i følge Liselotte Lynge Jensen fra Dansk Folkeparti, som sidder i sundhedsudvalget, er der en økonomisk risiko både ved at visitere flere til en plejehjemsplads, fordi pengene følger borgeren, og det er dyrt, hvis borgeren vælger en plejehjemsplads udenfor kommunen, som langt flere gør, end der kommer den anden vej. 

Som nævnt med friplejehjemspladserne er der også en økonomisk risiko i at nedlægge plejehjemspladser, hvis de erstattes af friplejehjemspladser.

Vindmøller, campingplads og bosætning

Valgdebatten blev overværet af omkring 50 vælgere og styret sikkert af Jesper Vingborg som ordstyrer.

Udover plejehjemspladser kom debatten ind omkring emner som cykelstier, vindmøller, byggesagsbehandling eller mangel på samme, bosætning, manglende arbejdskraft og andre gode emner. 

I panelet deltog Jimmy Støttrup Jensen og Benny Hansen fra Venstre, Liselotte Lynge Jensen fra Dansk Folkeparti, Erig Stagsted og Henrik Sloth fra Socialdemokratiet, Jens Erik Lausten fra VesthimmerlandsListen, Anne-Marie Jørgensen fra Kristendemokraterne og Leif Larsen og Theresa Berg Andersen fra SF.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!