Fredag d. 27. maj 2022 - Årgang 17

Lokale børn mødes med asylansøgere til gøgler-uge

31-05-2013

Fra den 10. til den 14. juni inviteres børn og unge fra Asylcenter Ranum og de omkringliggende skoler til en uge med workshops i Ranum Multikulturhus. Ugen afsluttes med stor cirkusforestilling på asylcenteret. En forestilling, der er åben for alle i lokalområdet.

Børn og unge fra asylcenteret samt fra skolerne i Ranum, Vilsted og Overlade, inviteres i uge 24 til 5 dage ”for fuld skrue” med gøgl, dans og musik.

Aktiviteterne kommer til at foregå i Ranum Multikulturhus med workshops hver eftermiddag, hvor instruktører i gøgl, dans og musik underviser. Der vil desuden oprettes ”systue” på asylcentret, hvor beboere og frivillige, vil kreere dragter til forestillingen.

Om fredagen afsluttes der med en forestilling på asylcentret i lejet cirkustelt.

"Det er vores mål at inddrage lokalsamfundet i vid udstrækning, og vi har for nuværende fået tilsagn fra borgerforeninger, skoler, SFO'er, menighedsråd og Ranum Multicenter om hjælp af både praktisk og økonomisk art," fortæller Henrik Bo Rasmussen, der er frivlligkoordniator på asylcentrene i både Ranum, Frederikshavn og Randers, som alle drives af Vesthimmerlands Kommune.

Derudover modtager projektet økonomisk støtte fra ”Børns Møde Med Kunsten”, Asylcenteret i Ranum, Vesthimmerlands Kulturråd samt Løgstør Kulturråd.

Bag projektet står en arbejdsgruppe bestående af Kirsten Møller (Vesthimmerlands Kulturskole), Inge Fonseca (lærer på Ranum skole) og Henrik Bo Rasmussen. Arbejdsgruppens ønske er at skabe en ramme hvor samvær, latter og fysisk aktivitet kan nedbryde barrierer og give gode oplevelser til mange børn.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!