Mandag d. 15. august 2022 - Årgang 17

Løgstør får en femte vægter

22-07-2022

Jens Aa. V. Schulz er blevet håndplukket som nyt medlem af Løgstør Vægterlaug.

Løgstør fik et vægterlaug i 2016, og siden er de blevet et vartegn for byen, hvor de deltager ved mange af byens arrangementer og som guider for mange turister. Laugets fire personer har utvivlsomt bidraget mere til byens omsætning end de har sikret god ro og orden, sådan som vægterne oprindeligt havde til opgave, Alene i år har de indtil videre 25 guidede ture i Løgstør. 

- Vi har i et stykke tid ønsket os en ekstra mand i lauget, og sådan en skal vælges med omhu. Nu har vi fundet manden. Han er blevet håndplukket, siger Finn Jensen, der er en del af vægterkorpset.

Den nye mand er Jens Aa. V. Schulz, som faktisk er tilflytter i Løgstør. Han har blot boet i byen i fire år, men i den tid har han opnået et stort kendskab til Løgstør. Ikke mindst gennem en aktiv rolle som sekretær for Løgstør Lokalhistoriske Forening. 

Jens Aa. V. Schulz har også sunget med de fire andre vægtere i Sømandskoret.

Inden han kan tiltræde endeligt som vægter skal han have syet en vægterdragt, og det er en bekostelig udgift på 7.800 kroner. Den del har Lions Club Løgstør besluttet at dække, og klubbens præsident Per Rasmussen mødte derfor op med gavebeviset, da den nye vægter i går blev afsløret ved Limfjordsmuseet. 

På billedet ses fra venstre Erik Stagsted, Leif Myrup, Per Rasmussen, Jens Aa. V. Schulz, Finn Jensen og Jørn Christensen.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!