Onsdag d. 8. december 2021 - �rgang 16

Limfjordsmuseets Snapseri er klar med signatursnapsen til julebordet

22-11-2021

Årets signatursnaps fra Limfjordsmuseets Snapseri er klar til at lande på julebordet. Den får præmiere en måned før juleaften, når den på onsdag afsløres ved Snapseriets sidste arrangement for i år. Her fortæller tidligere journalist og redaktør Per Jensen om druk, kultur og drukkultur.

Årssnapsen 2021 er døbt Lodsens Kanalsymfoni, og er netop en symfoni af en række forskellige urter og bær, der er sanket fra brinkerne ved Frederik VII’s Kanal. Lodsens Kanalsymfoni er sammensat af havtorn, hunderose, perikon, røllike, spansk kørvel, korbær og slåen. Smagen er justeret med sukkertang og museets egen, vilde blomsterhonning fra Frederik VII’s Kanal.

Traditionen tro er det museets kerne af snapseambassadører, der har sanket, trukket, siet, nippet og justeret. Resultatet er både spændende, velsmagende og en smule underfundig. Farven er let gyldenrød, smagen er præget af mangfoldighed og pirrer hele tungens smagsspekter med en meget lang og behagelig eftersmag. Det er Snapseriets opfattelse, at denne mangfoldige kryddersnaps kan anvendes til et lige så mangfoldigt frokostbord, der spænder lige fra kryddersilden til ostepinden.

Derfor drikker Jeppe
Onsdag den 24. november inviterer Limfjordsmuseets Snapseri til årets sidste arrangement med foredraget ”Derfor drikker Jeppe”. Ganen bliver forkælet med en række af Snapseriets unikke kryddersnapse med dertilhørende haps af lokale råvarer. Når Snapseriet inviterer på snaps, skal der også helst følge lidt vitaminer til hovedet med, hvilket denne aften føres an af Per Jensen. 

Per Jensen holder et spændende foredrag om, hvordan druk har optrådt i litteraturen helt tilbage i Bibelen, hvor Noa drak. Siden fulgte Jeppe og et utal af andre. Meget verdenslitteratur er skrevet af alkoholikere. Og er det sandt, at journalister og politikere stadig drikker?

En snaps til alle 
Årets snaps bør ikke overnatte i fryseren, inden den kommer på bordet. Snapseriet har bevidst lavet en snaps til dem, der normalt ikke er til de traditionelle skarpe snapse – det er gjort meget ud af at ramme en smagsnuance, der også appellerer til dem der normalt ikke er synderligt begejstret for snaps. 
Som de øvrige produkter i Snapseriet er Lodsens Kanalsymfoni baseret på AALBORG BASIS og lokale råvarer. Urter og bær er sanket langs Limfjorden eller Frederik VII’s Kanal. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!