Tirsdag d. 28. juni 2022 - Årgang 17

Limfjorden Rundt starter i Løgstør

12-09-2016

Nordens største kapsejlads for træskibe starter i Løgstør tirsdag morgen. Mandag aften blev der varmet op med Maritim Festival i Løgstør.

Løgstør har gennem en årrække været startby for Limfjorden, og de senere år har byen markeret denne status med en maritim festival dagen og aftenen inden startskuddet skal lyde. Mens de 66 tilmeldte træskibe sejlede i havn i Løgstør, var der gang i en lang række aktiviteter på land, hvor musik, mad og underholdning sikrede en god atmosfære.

Det fik mange landkrabber til at søge på havnen, hvor de mødtes med sømænd og-damer.  Når september så samtidig kunne byde på temperaturer, der indbyder til shorts og t-shirts, så steg besøgstallet til den maritime festival til et ukendt tal, hvor der formentlig skal tælles i tusinder.

Det gav travlhed i de mange boder på havnen - ikke mindst ishuset, hvor der længe var meget lang kø.

Træskibene sendes ud på første etape af Limfjorden Rundt tirsdag morgen. Klokken 08.30 sendes skibene ud til lysbøjen ved indsejlingen til Løgstør-renden, og klokken 10 sendes de af sted på første etape, som går til Thisted.

De følgende 4 dage fortsætter Limfjorden Rundt til Struer, Nykøbing Mors, Fur for at slutte 5. og sidste etape i Skive på lørdag.

 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!