Lørdag d. 13. august 2022 - Årgang 17

Lastbil trillede af færge i Hvalpsund

26-10-2021

Tirsdag morgen endte en lastbil med hænger i fjorden ved Hvalpsund.

Tekst & foto: Per Lyngby

En af de tidlige overfarter fra Sundsøre til Hvalpsund fik et dramatisk forløb, da en lastbil med anhænger trillede af færgen Mary under indsejlingen til Hvalpsund. Vogntoget rullede ud over færgeklappen og i vandet lige uden for færgehavnen.

Chaufføren var ikke i bilen, da uheldet skete, og ingen personer kom til skade.

Overfartsleder Flemming Thomasen fik færgen i havn, og igangsatte derefter de procedurer, som er foreskrevet. Der blev taget kontakt til kommunen, da lastbilen var lastet med brandfarligt affald, og der blev rettet henvendelse til Søfartsstyrelsen.

Nordjyllands Beredskab var sammen med miljøfolk fra Vesthimmerlands Kommune hurtigt på stedet, hvor der blev udlagt en flydespærring for at inddæmme en eventuel forurening fra lastbilen. Tirsdag formiddag afventede man en kran, som skal trække eller slæbe lastbiltoget i land.

I løbet af formiddagen blev færgehavnen et mindre tilløbsstykke, hvor lokale kiggede forbi og kunne konstatere, at medierne også dækkede sagen - fotografer og TV-hold vrimlede rundt i området.

Den præcise årsag til uheldet er ikke klarlagt, men formentlig har lastbilens bremser ikke været aktiveret, og dermed er den begyndt at rulle, da færgen bremsede ned i forbindelse med indsejlingen.

Mary har indstillet sejladsen resten af dagen, og der er også sket skader på broklappen i forbindelse med uheldet, bl.a. er der kommet en bule i en stålplade som gør, at færgen ikke umiddelbart kan komme fri af færgelejet.

Tirsdag midt på formiddagen var det endnu uvist, hvornår lastbilen ville blive bjærget og hvornår færgedriften igen kan blive normal mellem Hvalpsund og Sundsøre.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!