Onsdag d. 26. februar 2020 - �rgang 15

Lanternen som paraply for Løgstørs foreninger

30-08-2019

Kultur- og Idrætscenter Lanternen havde onsdag aften inviteret byens foreninger til inspirationsmøde for at skabe et netværk på tværs af foreningerne.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Hvis vi vil noget i fremtiden, er alle foreninger nødt til at stå sammen. Med den indgangsvinkel bød Lanternens bestyrelsesformand Benny Hansen i onsdags de fremmødte repræsentanter for Løgstørs foreninger velkommen til inspirationsmøde.

Fire år er gået, siden Lanternen blev indviet. Det har været godt, men der er blevet hverdag igen, og derfor er det tid til at pudse ambitionerne for fremtiden af, og et styrket foreningssamarbejde under Lanternen som paraply, er det initiativ, som Benny Hansen håber på at få opbakning til.

At dømme efter onsdagens møde, er der opbakning til initiativet, idet alle de fremmødte foreninger skrev sig på listen til det videre samarbejde, som i følge Benny Hansen skal munde ud i, at alle foreninger får flere medlemmer.

Hvad samarbejdet ellers skal føre til, vil tiden vise, men Benny Hansen har en række idéer som fælles klubdragter, fælles fest for foreningernes frivillige og fælles kontingent til nye medlemmer, der således kan afprøve flere foreningstilbud, inden de vælger deres endelige medlemsskab.

Med Lanternen som paraply for foreningsnetværket skal Løgstør også markere sig udadtil som et stærkt brand

- I har det bedste idrætscenter i miles omkreds. Det vil vi gerne have jer til at føle ejerskab af, påpegede Benny Hansen.

På mødet var foreningskonsulent Tina Espander, DGI Nordjylland, inviteret til at fortælle om tidens trends og tendenser i foreningerne. Også hun fik flere henvendelser fra foreninger, der godt kan bruge hjælp til udfordringer, som de ikke kan få løst.

Med foreningsnetværket kan nogle af disse problemer måske løses internt.

- ildsjæle har brug for sparring, ellers brænder de ud, siger Benny Hansen.

Der vil senere blive indkaldt til et opsamlingsmøde, og på sigt forestiller Benny Hansen sig, at erhvervslivet, handelsstandsforeningen, turistforeningen og erhvervsrådet også kunne tilslutte sig netværket.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!