Torsdag d. 1. december 2022 - Årgang 17

Kultur- og idrætscenter har fået det grønne stempel

03-11-2022

Med certifikatet Green Sport Facility har Kultur- og Idrætscenter Lanternen fået en grøn profil.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Halinspektørforeningen har certificeret Lanternen som Green Sport Facility, og det blev i går markeret med reception for nogle af centerets brugere.

Med det grønne stempel håber Claus Jensen, Lanternen, at kultur- og idrætscenteret kan blive tilvalgt. 

- Vi håber, at nogen vil vælge os, fordi vi vælger grønt. Der er en signalværdi i det, og for os er det egentlig lidt, vi har skullet ændre, fordi vores byggeri er så ny, og vores kok i køkkenet har i forvejen stort fokus på at reducere madspild, siger Claus Jensen. 

Lanternen blev bygget i 2015. Dengang blev LED-lys fravalgt på grund af prisen. Belysningen er senere udskiftet til LED, og da biografen og fitnesscenteret blev bygget til var det med LED fra starten.

Der kommer mange mennesker gennem Lanternen, så for Claus Jensen handler det også om at påvirke dem i en grøn retning. Det betyder, at der i Lanternens foyer er opstillet fem affaldsspande til øget sortering. 

Derudover er der fokus på at reducere vandspild og brug af grønnere rengøringsmidler. Ialt har Lanternen skullet samle point på 17 fokuspunkter for at opnå certificeringen.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!