Tirsdag d. 7. juli 2020 - �rgang 15

Kommunen køber jord til 70 byggegrunde

03-06-2020

Byrådet har forhandlet et jordkøb i hus ved lystbådehavnen i Hvalpsund.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Byrådet nikkede i sidste uge ja til et køb af en 25.000 kvm. stor grund ved lystbådehavnen i Hvalpsund. Købssummen er 1,5 millioner kroner ekskl. moms. 

Handlen skal være med til at sikre en udvikling af området omkring Hvalpsund Marina, og det glæder især byrådsmedlem Kirsten Moesgaard fra Vesthimmerlandslisten, der har været ivrig fortaler for at kommunen skulle hverve området fra Eigil Bach.

- Det er godt, det nu er på plads. Vi har her et område, som rigtig mange kommuner vil misunde os. Nu har vi muligheden for at udstykke 70 byggegrunde, og det giver ikke kun kommunen anlægsindtægter ved salg af grundene - det giver også driftsindtægter via ejendomsskatter til gavn for hele kommunen, sagde Kirsten Moesgaard, da et enigt byråd vedtog købet i torsdags.

Kirsten Moesgaard påpegede, at den nuværende bådplads skal flyttes, så det er med at komme i gang, skyndede hun. 

Allan Ritter fra Det Konservative Folkeparti advarede på samme byrådsmøde mod at forhaste sig. Han opfordrer til, at der bliver lavet en helhedsplan for området, der blandt andet indeholder vejføring i den nye udstykning.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!